Image Alt

HERBICIDI

Aktivna tvar: glifosat, 360 g/l u obliku izopropilamino soli (485 g/l)

Formulacija: koncentrat za otopinu (SL)

KARDA je neselektivan, sistemični herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u voćarstvu, vinogradarstvu i prije sjetve/sadnje poljoprivrednih kultura.

Nasadi oraha, mandarina, limuna, naranči, jabuka, krušaka, bresaka, nektarina, trešanja, višanja, šljiva i marelica stariji od 3 godine

  • za suzbijanje jednogodišnjih korova u količini 2-6 l/ha te za suzbijanje višegodišnjih korova u količini 6-8 l/ha u nasadima starijim od 3 godine i onima visokog rasta. Lokalno se mogu tretirati i samo površine (otoci) na kojima su prisutni višegodišnji korovi. Prilikom tretiranja izbjeći zanošenje sredstva po listovima, plodovima, granama, izbojcima iz stabla, korijenovim izdancima i ranama od rezidbe uzgajanih kultura. Koristiti niskotlačne prskalice sa štitnikom radi sprječavanja zanošenja. Vrijeme primjene je prvi puta u proljeće kada su korovi u intenzivnom porastu u ranim stadijima razvoja. Zadnje tretiranje korova u voćnjacima je u ljeto, najbolje pred cvatnju korova. Broj primjena u jednoj vegetacijskoj sezoni je najviše 2, a ukupna maksimalna količina iznosi 12 l/ha sredstva godišnje. Minimalni razmak između tretiranja je 90 dana.

Nasadi maslina i vinove loze stariji od 3 godine

  • za suzbijanje jednogodišnjih korova u količini 2-6 l/ha te za suzbijanje višegodišnjih korova u količini 6-8 l/ha. Prilikom tretiranja izbjeći zanošenje sredstva po listovima, plodovima, granama, izbojcima loze, korijenovim izdancima i ranama od rezidbe. Koristiti niskotlačne prskalice sa štitnikom radi sprječavanja zanošenja. Preporučuje se tretiranje u proljeće prije razvoja mladica, kada su korovi u ranim stadijima razvoja, te u jesen nakon berbe. Broj primjena u jednoj vegetacijskoj sezoni je najviše 2, a ukupna maksimalna količina iznosi 12 l/ha sredstva godišnje. Minimalni razmak između tretiranja je 180 dana.

 

Ograničenje: Za primjenu u maslinama za proizvodnju ulja, sredstvo se smije primijeniti samo jedanput u vegetacijskoj sezoni oko debla masline u količini od 3l/ha od stvarno tretirane površine, a najmanje 28 dana prije berbe maslina;

 

Prije sjetve ili presađivanja svih kultura

  • za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih travnih i širokolisnih korova u količini 2-6 l/ha. Za suzbijanje jednogodišnjih korova u ranom porastu, može se tretirati i s 1,5 l/ha sredstva. Sjetvu ili presađivanje obaviti najmanje 48 sati nakon tretiranja. Vrijeme primjene je kada su korovi u ranim stadijima razvoja ili kasnije kada su korovi u intenzivnom porastu, najbolje pred cvatnju korova. Koristiti niskotlačne prskalice sa štitnikom radi sprječavanja zanošenja. Broj primjena u jednoj vegetacijskoj sezoni je najviše 2. Minimalni razmak između tretiranja je 180 dana.

Utrošak vode: 200-500 l/ha za traktorsku prskalicu; 300-500l/ha za leđnu prskalicu.

Za sve odobrene primjene, minimalna količina vode za leđnu prskalicu iznosi 300 l/ha.

Ne upotrebljavati u vremenu kad se očekuju oborine. Najbolja učinkovitost postiže se prskanjem korova u mlađim razvojnim stadijima.

Karenca:

63 dana za vinovu lozu;

28 dana za masline za proizvodnju ulja;

21 dan za orah, mandarinu, limun i naranču;

14 dana za jabuku i krušku;

7 dana za stolne masline;

Osigurana je vremenom primjene u breskvi, nektarini, trešnji, višnji, šljivi i marelici.

Nije primjenjiva za primjene prije sjetve ili presađivanja svih kultura.

Pakiranja: 1 l, 20 l

Aktivna tvar: flumioksazin, 500 g/kg

Formulacija: močivo prašivo (WP)

PLEDGE 50 WP je kontaktno-zemljišni herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih širokolisnih korova.

Vinova loza

  • za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova u količini 1,2 kg/ha uz utrošak vode 100-200 l/ha prije ili neposredno nakon kretanja pupova u vinogradima starijim od 4 godine, prije nicanja korova ili u stadiju nicanja korova. U vinovoj lozi suzbija i neke jednogodišnje uskolisne te smanjuje zakorovljenost višegodišnjim širokolisnim korovima. Prije primjene sredstva PLEDGE 50 WP potrebno je ukloniti sve biljne ostatke iz vinograda koji postoje nakon zime. Sredstvo se primjenjuje na čistom tlu. Izdanci vinove loze moraju biti 40 cm iznad tla. Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1


Kukuruz

  • za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova u količini 0,08 kg/ha uz utrošak vode 200-400 l/ha isključivo nakon sjetve, a prije nicanja kulture (pre-em). Sjetva kukuruza mora biti izvršena ujednačeno na dubinu od najmanje 5 cm. Za proširenje spektra djelovanja na korove u kukuruzu može se primijeniti u kombinaciji s drugim herbicidima i to prije nicanja kukuruza u količini propisanoj u uputi na etiketi i/ili u popratnom listu.
    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1

Suncokret

  • za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova u količini 0,08 kg/ha uz utrošak vode 200-400 l/ha) nakon sjetve, a prije nicanja kulture (pre-em). Sjetva suncokreta mora biti izvršena ujednačeno na dubinu od najmanje 5 cm. ili b) nakon nicanja kulture (post-em) isključivo u stadiju razvoja 2-4 prava lista suncokreta (BBCH 12-14). Post-em primjena preporuča se samo u iznimnim slučajevima (kada nije moguća pre-em primjena). Primjena sredstva PLEDGE 50 WP u suncokretu nakon nicanja (post-em) povoljnija je u slučajevima dužeg izostajanja oborina.

Ograničenje: Kod primjene sredstva nakon nicanja suncokreta (post-em) sredstvo PLEDGE 50 WP ne smije se primijeniti u stadiju samog klijanja suncokreta! Nikada ne primijeniti sredstvo PLEDGE 50 WP prije pojave 2 prava lista, niti nakon 4 prava lista suncokreta. Primjenom sredstva u stadiju razvoja suncokreta nakon 4 prava lista ili u nepoštivanju svih propisanih uputa na etiketi i/ili u popratnom listu mogu nastati snažni fitotoksični simptomi, deformacija listova pa čak i potpuno uništenje kulture. Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1

Najbolja učinkovitost postiže se kad se sredstvo primjenjuje na korove koji još nisu niknuli ili su u fazi nicanja.

Karenca:

Osigurana vremenom primjene (OVP) za vinovu lozu, suncokret i kukuruz.

Pakiranja: 80 g