Image Alt

GNOJIVA

Sastav: cink (Zn) 2 %, pH: 4,5

Način djelovanja:
Alvaxor® je proizvod koji u svojoj formulaciji uključuje mineralne elemente koji su biljci potrebni za vegetativni rast i pravilan razvoj. Proizvod je namijenjen za prihranu u nepovoljnim uvjetima ili za korekciju nutritivnih nedostataka cinka. Cink je ključan element u sintezi nukleinskih kiselina, sastavni je dio mnogih enzima i značajan je u sintezi hormona rasta (auksina).

Primjena:

– Folijarno

– Doza primjene: 2,0-3,0 l/ha (2,0-3,0 ml/l uz minimalni utrošak vode od 400 l/ha)

– Preporučuje se nanošenje zajedno s okvašivačem kako bi se povećala učinkovitost proizvoda.

– Alvaxor® je namijenjen za sve kulture: povrće, voćke, agrume, vinovu lozu.

 

Mogućnost miješanja:

– Ne miješati s jakim kiselinama, emulgirajućim proizvodima, alkalnim proizvodima, bakrenim fungicidima.

– Prije miješanja potrebno je napraviti test kompatibilnosti.

 

Napomena: Primijeniti rano ujutro ili navečer.

Sastav:

Slobodne aminokiseline 12,0%

Dušik (N) ukupni 7,6 % m/m

Glutaminska kiselina 8,5 %

Namjena:
Amive je izbalansirani izvor aminokiselinskih komponenti biljnoga podrijetla iz kojega biljka bez dodatne potrošnje energije i prolaska vremena sintetizira brzo i efikasno potrebne bjelančevine.

Zadatak i osnovna namjena Amive-a je pomoć biljci pod stresom ubrzanjem metabolizma i stavljanjem na raspolaganje prepoznatljivih aminokiselina.

Aminokiseline ekstrahirane iz biljnog materijala u postupku hidrolize i koncentrirane dodatnom filtracijom sklone su stvaranju kelata s mikroelementima i tako potpuno usvojive od strane biljke.

Bez opasnosti od degradacije Amive se može primijeniti folijarno ili putem navodnjavanja. Primjena AmiveE-a je najefikasnija u stresnim uvjetima biotskog ili abiotskog tipa i to odmah nakon stresa , čim se pruži mogućnost primjene.

AMIVE direktno utječe na brzi oporavak oštećenih biljaka, ubrzava metabolizam, te pojačava normalizaciju svih procesa u biljci.

Primjena Amive-a nije ograničena samo na stresne uvjete, već na općenitu regulaciju metabolizma i ujednačavanje rasta i razvoja. Pozitivni efekti su vidljivi kroz ujednačeno dozrijevanje, povećanje krupnoće zrna, hektolitarske mase i u konačnici povećanje prinosa.

Soja izrazito pozitivno reagira na tretman s proizvodom Amive povećanjem broja mahuna po etaži te ujednačenim dozrijevanjem i većim prinosom.
Primjena/doze primjene:
Najbolji učinci se dobivaju kada se proizvod primjenjuje u fazi aktivnog rasta.

Folijarna primjena

Soja: 2,0-3,0 l/ha (max 2 primjene u vegetaciji)

Žitarice: 2,0-3,0l/ha Uljana repica: 2,0-3,0l/ha Suncokret: 3,0 l/ha

Šećerna repa: 2,0-3,0 l/ha

Krumpir: 3,0 l/ha

Preporučena količina vode: 250-500 l/ha

Primjena putem navodnjavanja: 2,0-3,0 l/ha

Pakiranja: 1l, 5 l

Sastav: rizobakterije 103 CFU/g, mikorizne gljive roda Glomus spp.

 

Način djelovanja:

Bioveria® je inovativan proizvod koji se zasniva na rizosfernim bakterijama i mikoriznim gljivicama. Korištenje ovog konzorcija mikroorganizama omogućuje tretiranoj biljci da poveća obranu od nepovoljnih utjecaja, proliferacijom novog sekundarnog korijenja, koje nadomješta one prethodno oštećene. Povećanjem korijenovog sustava biljka može lakše usvojiti hranjiva koja su do tada bila izvan zone dosega. Bioveria® djeluje kontaktno, tako što spore zbog vode iz škropiva proklijaju neposredno nakon što su dospjele na list te se tako ubrzo stvara mikrobiološka barijera koja štiti od prodora štetnih gljivica i napada drugih štetnika.

 

Mogućnost miješanja:

– Ne miješati s baktericidnim i fungicidnim sredstvima.

– Može se miješati sa sumporom, bakrom, Litoman Ultra.

 

Napomena:

– Optimalna učinkovitost postiže se primjenom na temperaturama između 15 i 30°C te pri pH tla 5 do 8.

– Ne primjenjivati na niskim ili visokim temperaturama.

– Prije miješanja preporuča se napraviti test kompatibilnosti.

 

Primjena:

– Folijarno

– Vinova loza, masline, voćke, agrumi, plodovito povrće:

– 250-350 g/ha

– Lisnato povrće: 200-300 g/ha

-Tijekom čitave vegetacijske sezone, svakih 10-15 dana

– Industrijsko bilje: 250 g/ha

– Od sjetve do žetve, svakih 15 dana

– Ukrasno bilje: 250-350 g/ha

– Od sijanja/sadnje svakih 10-15 dana.

– Potapanje sadnica u 1 % otopini.

– Bioveria® se može primjenjivati na svim tipovima tla.

Sastav: cink (Zn) 2 %; pH: 5 – 6

 

Način djelovanja:

Bramisoil® je prirodni proizvod dobiven od biljnih ekstrakata koji sadrži cink kompleks. Funkcija cinka u biljci bitna je u sintezi nukleinskih kiselina, proteina, metabolizmu hormona rasta.

Indiciran je kao korektor nutritivnih nedostataka jer u svojoj formulaciji sadrži mineralne elemente potrebne biljci za vegetativni rast. Bramisoil® se usvaja putem korijena i sustavno djeluje na nadzemni dio biljke poboljšavajući odgovor na biotičke i abiotičke čimbenike koji biljci uzrokuju stres.

 

Primjena:

– Bramisoil® se primjenjuje sustavom kap po kap.

– Doza primjene: 3,0-5,0 l/ha.

– Učestalost primjene: ovisi o stadiju razvoja biljke. Preporuka je primjenu ponoviti svakih 7-15 dana.

– Pogodan je za: sve kulture, povrće (rajčica, krumpir, patlidžan), voćke, agrume, vinovu lozu.

 

Mogućnost miješanja:

– Ne miješati s bakrom, jakim kiselinama, proizvodima alkalne reakcije i emulgirajućim proizvodima.

– Prije miješanja potrebno je napraviti test kompatibilnosti.

 

Napomena: Primijeniti rano ujutro ili navečer.

mikrobiološki biostimulator

Sastav:

Čista kultura bakterije Bacillus subtilis Č 13, sa titrom živih stanica u koncentraciji min.107, CFU/ml.

 

EKSTRASOL ima široki spektar djelovanja: stimulira klijanje sjemena i nicanje biljaka, poboljšava usvajanje i iskorištavanje hranjivih elemenata, porast i generativni razvoj, iskazuje baktericidne i fungicidne učinke u zaštiti bilja, djelujući kako preventivno, tako i u izvjesnoj mjeri, i kurativno. Sve to se pozitivno odražava na fotosintezu, disanje i transpiraciju.

PRIMJENA U PROIZVODNJI SADNOG MATERIJALA

Da bi se postojeće reznice ili sadnice bolje ožilile prilikom rasađivanja na stalno mjesto, napraviti 5% otopinu EKSTRASOLA i u njemu ih držati 30-tak minuta. Nakon toga se mogu saditi, a ostatak otopine se može razblažiti 4 do 5 puta i zaliti posađene sadnice.

 

PRIMJENA U VOĆARSKOJ PROIZVODNJI

EKSTRASOL se može primjenjivati u voćarstvu od početka vegetacije do berbe i poslije berbe plodova u cilju boljeg čuvanja i zarastanja rana prilikom branja. Doza primjene je 2,0 l/ha, s tim da se može primijeniti i preko sistema kap po kap i preko lista-folijarno.

 

TRETIRANJE ŽETVENIH OSTATAKA

Ova mjera je vrlo korisna u cilju brže razgradnje biljnih ostataka nakon žetve, njene mineralizacije i povećanja % organske materije u zemljištu. Ova mjera je i vrlo korisna u zemljištima koja su siromašna makro elementima, koja su slabe mikrobiološke aktivnosti i kod kojih je došlo do neke vrste degradacije. Uz pomoć pametnih bakterija, proces mineralizacije organske materije se odvija puno brže i kvalitetnije, tako da do sljedećeg usjeva dođe do mineralizacije 100 % biljnih ostataka koji su pristupačni za sljedeći usjev. Potrebno je nakon žetve usitniti ostatke biljaka, poprskati sa 2,0 l/ha EKSTRASOLA i nakon toga ih unijeti plitko u zemljište. Ostaviti ih nekoliko dana da počne proces degradacije i nakon toga se zemljište može obrađivati na uobičajen način. Ovaj tretman smatra se najvažniji zbog redukcije patogena koji su ostali od prethodnog usjeva. Na ovaj način se uspostavlja mikrobiološka ravnoteža u tlu.

EKSTRASOL se ne smije miješati sa preparatima na bazi bakra (Cu).

Predloženim načinom primjene, EKSTRASOL nema nepovoljno djelovanje na biljke, ljude, toplokrvne životinje, pčele i vodene organizme.

PRIMJENA U PROIZVODNJI POVRĆA

 1. Tretiranje sjemena, lukovica i gomolja (dezinfekcija): potopiti sjeme u otopini EKSTRASOLA i vode. Napraviti 5% otopinu (1 dio EKSTRASOLA i 9,5 dijelova vode), sjeme povrća potopiti u otopinu 30-60 minuta. Nakon toga, ocjediti sjeme, osušiti i sijati. Također se ovako tretirano sjeme može i naklijavati i nakon toga sijati.
 2. Proizvodnja rasada, zalijevati posijano sjeme sa 0,5% otopinom svakih 5-7 dana do trenutka kada se iznosi na stalno mjesto.
 3. Na mjestu sadnje prskanjem u dozi 2,0 l/ha, s tim da se u prskalicu najprije ulije voda do polovice spremnika, nakon toga se u manjoj posudi otope drugi preparati i tekuća gnojiva, ako se koriste, i na kraju se dodaje Sve se ulije u prskalicu, nadopuni sa ostatkom vode (miješalica mora raditi cijelo vrijeme) i obavi se tretiranje. Ako ostane nepotrošene otopine, može se iskoristiti u roku od 24h.
 4. Plastenička i staklenička proizvodnja može se zalijevati sistemom kap po kap u dozi

2,0 l/ha. U spremnik se otope i drugi preparati, ako se koriste i na kraju se doda EKSTRASOL. Tretiranje se može ponoviti nakon 7-10 dana, ovisno da li se tretira i preko lista, također u istoj dozi.

 

PRIMJENA U RATARSKOJ PROIZVODNJI

Za tretiranje sjemena, kukuruza, soje, pšenice i drugih žitarica, primijeniti u dozi 100 ml/100 kg sjemena kukuruza i soje i u dozi 200 ml/100 kg sjemena pšenice i drugih žitarica, uz dodatak vode do 1 l. Određena količina sjemena se stavi u posudu ili miješalicu, odmjeri se odgovarajuća količina EKSTRASOLA, doda se voda i miješa nekoliko minuta dok se sjeme ne prekrije otopinom. Nakon toga, sjeme treba izvaditi, osušiti i posijati.

 

PRIMJENA U VEGETACIJI

Preporuka je primijeniti EKSTRASOL zajedno sa herbicidima u cilju eliminiranja stresa kod biljaka, ali i sa drugim pesticidima, s tim da se najprije u prskalicu stavi pesticid, izmiješa i nakon toga doda EKSTRASOL u dozi 2,0 l/ha. Tretiranje se može ponoviti još jednom po potrebi, također sa herbicidom ili kao tretman protiv postojećih bolesti, bakterioza ili mikoza u dozi 2,0 l/ha.

EKSTRASOL se ne smije miješati sa preparatima na bazi bakra (Cu).

 

Predloženim načinom primjene, EKSTRASOL nema nepovoljno djelovanje na biljke, ljude, toplokrvne životinje, pčele i vodene organizme.

 

Karenca: nije primjenjiva

 

Pakiranja: 200 ml, 1 l, 5 l

Sastav:
400 g/l bakarnog hidroksida , derivati 100 % prirodnih terpena

Fertipen C je tekuće gnojivo na bazi bakrenog hidroksida, namijenjen za korekciju nedostataka bakra u svim kulturama.

Način djelovanja:
Nedovoljna količina bakra značajno smanjuje sposobnost biljaka da apsorbiraju i koriste dušične tvari.

Bakreni hidroksid ima vrlo fine kristale i tako osigurava vrlo dobro prekrivanje cijele površine biljaka. Bakar u sastavu gnojiva Fertipen C pozitivno utječe na stabilnost klorofila biljke.

Folijarna primjena:
Namijenjen je za primjenu na svim kulturama u dozi 1,0-3,0 l/ha

 • Vinova loza 2,0 l/ha
 • Voćke 2,0 l/ha
 • Orasi 3,0 l/ha
 • Povrće 1,0 l/ha
 • Žitarice 0,5-1,5 l/ha

Kod primjene za optimalnu učinkovitost koristiti dovoljne količine vode kako bi se postigla jednolika raspodjela.

Kompatibilnost (mogućnost miješanja)

Fertipen C je kompatibilan s većinom sredstava za zaštitu bilja i gnojiva. Međutim, preporučuje se provesti test kompatibilnosti prije primjene.

Pakiranja: 1

Sastav: bakar (Cu) 5,5% m/m

Namjena:

FitoField je stabilan molekularni kompleks u obliku bakrenog glukonata.

Primjena gnojiva FitoField koncipirana je na način da se biljci osigura potreban bakar i tako povećaju svi parametri koji pridonose boljem zdravstvenom stanju i razvoju biljke, što rezultira boljim urodom. Zbog neionskih vrsta molekula djeluje kao sistemik unutar stanice u koju se apsorbira putem lista i korijenovog sustava

Primjena:

Primjenjuje se u žitaricama, suncokretu, soji, uljanoj repici, šećernoj repi, kukuruzu, krumpiru, grašku, ukrasnim travnjacima.

Folijarna primjena: 1,5 l/ha

Tijekom sezone primijeniti 2-3 puta uz razmak između primjena najmanje 15 dana.

Primjena putem navodnjavanja: 2,0 l/ha Primijeniti tijekom sezone svakih 10-15 dana.

Kompatibilnost (mogućnost miješanja)

Uvijek primjenjivati samostalno, ne miješati sa ostalim sredstvima.

Pakiranja: 5 l

 

Sastav: Željezo (Fe)* 2,0%, Cink (Zn)* 2,0%, Mangan (Mo)* 1,5%, Bor (B)0,75%, Bakar (Cu)* 0,25%, Molibden (Mo) 0,025%, Magnezij (MgO) 1,0%, Sumpor (S) 1,4% * EDTA

Namjena:

Mikroelementi su neophodni za rast i razvoj biljaka i plodova. Pod određenim uvjetima može doći do njihovog nedostatka u tkivu biljaka zbog različitih biotskih i abiotskih faktora, različitih tipova tla, pH tla i vlažnosti tla.

Nedostatak mikro elemenata uzrokuje pad ukupnog metaboličkog sustava biljke uključenog u proces fotosinteze, disanja te sinteze aminokiselina.

Fito Micromax daje biljci uravnoteženu dozu mikroelemenata koje biljka može lako usvojiti kroz lišće i korijen.

 

Preporučena količina vode: 200-1500 l/ha.

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

Fito Micromax je kompatibilan sa većinom sredstava za zaštitu bilja, regulatora rasta, folijarnih gnojiva, koji se odnose na fizičko miješanje u spremniku i biološki učinak na biljku.

Pakiranja: 1 l

Sadržaj: Dušik (N) ukupni 6,0 % m/m; dušik organski 6,0% m/m; Fosfor (P2 05 ) ukupni 2,0 % m/m; Kalij (K 2 O) ukupni 4,0 %; Organski ugljik (C) 19,3%; Željezo (Fe) 256 mg/kg; Cink (Zn) 32 mg/kg;      Bor (B) 310 mg/kg

Namjena:

FitoOrganomax 6-2-4 sadrži sva bitna hranjiva neophodna za normalan rast i razvoj biljke. Redovita primjena pomaže u sprječavanju fizioloških poremećaja biljke. Organski sastojci (bjelančevine, aminokiseline i globulini) razgrađuju se polako kako bi se osiguralo dodatno oslobađanje hranjiva i poboljšala mikrobiološka aktivnost u tlu.

FitoOrganomax 6-2-4 utječe na bolje usvajanje ostalih folijarnih gnojiva, poboljšavajući na taj način djelotvornost primjene. Nije fitotoksičan te je stoga idealan za presadnice i biljke pod stresom kada uobičajena primjena gnojiva može uzrokovati ožegotine lista ili oštećenja korijena.

FitoOrganomax 6-2-4 se apsorbira folijarno i putem korijena što omogućava brze učinke djelovanja.

Primjena/doze primjene:

Najbolji učinci se dobivaju kada se proizvod primjenjuje u fazi aktivnog rasta.

 • Vinova loza: 5,0 l/ha (3-4 primjene nakon pojave prvog lista do formiranja ploda)
 • Bobičasto voće: 5,0 l/ha (3-4 primjene nakon pojave prvog lista do formiranja ploda)
 • Ostalo voće: 5,0 l/ha (5-6 primjena nakon pojave prvog lista u razmacima od 10-14 dana)
 • Kupusnjače: 5,0 l/ha (3-4 primjene od izbijanja lista u razmacima od 10-14 dana)
 • Ostalo povrće uzgajano na otvorenom: 5,0 l/ha (3-4 primjene od izbijanja lista u razmacima od 14 dana)
 • Krumpir: 5,0 l/ha (2-3 primjene nakon pojave prvih gomolja u razmacima od 14 dana)
 • Presadnice: 4,0 l/ha (3-4 primjene nakon pojave prvog lista u razmacima od 10-14 dana)
 • Žitarice: 5,0 l/ha (3-4 primjene u razmacima od 14 dana) Preporučena količina vode: 200-1500 l/ha.

Primjena FitoOrganomax 6-2-4 gnojiva putem navodnjavanja:

Za kulture u zaštićenim prostorima FitoOrganomax 6-2-4 primijeniti u količini 2,5-4,0 ml/l. Koristiti nižu dozu na osjetljivim kulturama.

FitoOrganomax 6-2-4 je potpuno organski pripravak te tijekom dužeg vremenskog razdoblja ako se koristi u velikim dozama može postati izvor hrane za biljne patogene. Međutim, potpuno je siguran kada se koristi kao organski poboljšivač rasta i u nižim dozama primjene (1 ml/l).

 

Pakiranje: 1 l

organski biostimulator na bazi aminokiselina iz morskih algi

Sastav:

Dušik (N) ukupni 0,3% m/m

Fosfor (P2O5) 0,03% m/m

Kalij (K2O) 0,04% m/m

Manitol 0,7%

Mineralni ostaci 1,37%

Organski ostaci 2,85%

Ugljikohidrati 2,0%

Jod 294 mg/kg

Aminokiseline (glutamin, serin, glicin, treonin, histidin, alanin, tirozin, arginin, valin, izoleucin, fenilalanin, leucin, lizin, tripofan, prolin, metionin)

Biljni hormoni: citokinin, giberelin

 

FITOALGEN F je organski biostimulator koji vrlo učinkovito ublažava posljedice biotičkog i abiotičkog stresa  uvjetovanog visokim temperaturama, vlažnosti tla, sušom, mrazom, tučom, bolestima. Također ublažava stres biljke u periodu cvatnje i diferencijacije. Osim toga, vrlo je učinkovit na presadnicama biljaka kao stimulator rasta koji utječe na rast korjenovog sustava, pa tako i prinos.

Doze primjene:

Vinova loza                         1,0-2,0 l/ha

Voćke                                   1,0-2,0 l/ha

Citrusi                                   1,0-2,0 l/ha

Krumpir                               1,0-2,0 l/ha

Šećerna repa                            1,0 l/ha

Žitarice                                        1,0 l/ha

Mrkva, luk                                 1,0 l/ha

Grah, slanutak                  2,0-3,0 l/ha

Rajčica, krastavci              1,0-1,5 l/ha

Lisnato povrće                  0,5-1,0 l/ha

Lubenice, dinje                 1,0-1,5 l/ha

Ukrasno bilje                     0,5-1,0 l/ha

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

FITOALGEN F je kompatibilan sa većinom pesticida i gnojiva, što se tiče fizičkog miješanja u spremniku i biološkog učinka na usjeve. Međutim, djelotvornost bilo kojeg mix-a ovisit će o stanju usjeva, fazi rasta, vremenskim prilikama i količini vode koja se koristi.

Pakiranja: 200 ml, 1 l

mineralno gnojivo

Sastav:

Bor 0,25% m/m

Željezo 0,50% m/m

Mangan 0,70% m/m

Molibden 0,05% m/m

Cink 0,5% m/m

 

 

 

FITOALGEN PLUS je gnojivo koje sadrži visoke koncentracije mikroelemenata u kombinaciji s prirodnim komponentama.

FITOALGEN PLUS primjenjuje se u slučajevima nepovoljnih bioklimatskih utjecaja koji uzrokuju stres biljke (npr. suša), ali i u svim razvojnim fazama biljke za poboljšanje njenog općeg i zdravstvenog stanja.

Folijarna primjena: voćke, vinova loza, citrusi, ukrasno bilje 100-300 ml/100 l vode.

Fertirigacija: 3,0-5,0 l/ha

 

Kompatibilnost:

Ne smije se miješati sa jako alkalnim proizvodima.

 

Pakiranja: 1 l

mineralno gnojivo

Sastav:

 

Bor (B) 0,5% m/m

Bakar* (Cu) 0,6% m/m

Željezo* (Fe) 6,0% m/m

Mangan* (Mn) 2,5% m/m

Molibden (Mo) 0,4% m/m

Cink* (Zn) 1,2% m/m

* kelatizirano sa EDTA

 

FITOAMIN ME premium mix je mineralno gnojivo koje sadrži više mikrohranjiva, proizvedeno pomoću jedinstvenog mikrogranulacijskog procesa.

Ovaj proces jamči mikrogranule koje su postojane, bez ikakvih primjesa, konzistentne i lako topive.

 

Folijarna primjena

 

Kultura

Vrijeme primjene

Doza (kg/ha)

Koštičavo voće

3 aplikacije

-odmah poslije prvog opadanja plodova

-tijekom intenzivnog vegetativnog rasta

– nakon berbe

1-4 kg/ha

Jagode

3 aplikacije

-neposredno prije faze „bijelog pupa“

-faza rasta ploda

-nakon berbe

1-3 kg/ha

 

Primjena fertirigacijom

 

Kultura

Vrijeme primjene

Doza (kg/ha)

Povrće

4 aplikacije

Početkom cvatnje, u intervalima 10 dana, do berbe

0,5-1,0 kg/ha

Koštičavo voće

5-8 aplikacija

Tijekom cijele godine u intervalima mjesec dana

0,5-0,7 kg/ha

Krumpir

5 aplikacija

Početak pri visini biljke 45 cm, u intervalima 15 dana sve do kraja cvatnje

0,5-1,0 kg/ha

Kukuruz

2 aplikacije

–          u fazi 4-5 lista

–          početak metličanja

 

0,5-1,0 kg/ha

Pšenica

3 aplikacije

–          u fazi 2 koljenca

–          pojava 3 klasića

–          poslije cvatnje

0,5-1,0 kg/ha

 

 

 

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

U slučaju folijarne primjene sa drugim proizvodima, preporuka je prije upotrebe napraviti test kompatibilnosti na manjoj površini.

 

Napomena:

pH škropiva u spremniku trebao bi biti iznad 4.

 

Pakiranja: 25 l

tekuće gnojivo sa humusnim kiselinama

 

Sastav:

 

Dušik (N) ukupni 7,0% m/m

dušik amidni 6,0% m/m

dušik nitratni 0,3% m/m

urea 0,7% m/m

Fosfor (P2O5) 21,0% m/m

Cink (Zn) 0,2% m/m

Humusne kiseline 7,0%

huminske kiseline 6,0%

fluvinske kiseline 1,0%

 

FITOAMIN PHOS je tekuće gnojivo posebno formulirano za učinkovitu upotrebu fosfora.

FITOAMIN PHOS je kompleks fosfora sa humusnim kiselinama (huminskim i fluvinskim), porijeklom iz leonardita koji ima velik CEC, štiti fosfor od nepovoljnih uvjeta (alkalna tla, niske temperature i sl.).

Ova formulacija stimulira brzo ukorjenjivanje, pospješuje razvoj biljke i formiranje plodova.

Dušik i cink koji se nalaze u sastavu ovog gnojiva, biljke mogu trenutno apsorbirati.

 

Kultura

Doza (l/ha)

Koštičavo voće

40-60

Agrumi

40-60

Maslina

40-60

Vinova loza

20-60

Krumpir

80-120/20-40

Jagode

40-80

Rajčica i paprika

40-60

Dinja i lubenica

40-60

Tikvice

20-40

Luk i češnjak

20-60

Zelena salata

20-40

Artičoka

20-60

Kukuruz

40-100

Pšenica

20-60

Ječam

20-40

Riža

20-60

Repica

20-40

Lucerna

40-80

Ukrasno bilje

40-60

 

 

 

 

 

 

 

FITOAMIN PHOS primijeniti putem sustava za navodnjavanje. Preporuka je da koncentracija ne prelazi 10%.

FITOAMIN PHOS se može primijeniti i folijarno u količini 3-5 ml/l. Na nekim kulturama koristiti s oprezom, jer može ostaviti mrlje koje se lako uklanjaju (npr. kod grožđa).

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

FITOAMIN PHOS nije kompatibilan sa kalcijevim nitratom, kalcijevim sulfatom, kalcijevim karbonatom, magnezijevim nitratom i proizvodima s pH manjim od 4. Provjeriti kompatibilnost s ostalim proizvodima prije primjene.

 

Pakiranja: 1 l

složeno tekuće mineralno NPK gnojivo s mikrohranjivima

Sastav:

 

Dušik ukupni (N) 13,60 % m/m

Dušik nitratni 7,80 % m/m

Dušik amonijski 5,80% m/m

Fosfor (P2O5) 13,60% m/m

Kalij (K2O) 13,40 % m/m

Bor (B) 0,02 % m/m

Bakar (Cu) 0,0474 % m/m

Željezo (Fe) 0,10 % m/m

Mangan (Mn) 0,4917 % m/m

Cink (Zn) 0,0468 % m/m

Ekstrakt morskih algi 28%

 

FITOBIO 20 je folijarno NPK gnojivo u čijem se sastavu nalaze i ekstrakti morskih algi, zajedno sa mikro i makro hranjivima, što omogućava vrlo uravnotežen program ishrane.

Sadrži jedinstven spoj organskih stimulatora bilja i zbog toga je vrlo značajan u uvjetima povećanog stresa. Primjenjuje se na mnogim kulturama za povećanje rasta, razvoja, prinosa i kvalitete.

Učinak je na tretiranim biljkama vidljiv u roku nekoliko sati.

 

Voćke i vinova loza          1,5-3,0 l/ha (aplikacija prije cvatnje, ponoviti svakih 15 dana)
Krumpir                               2,0-3,0 l/ha (1-2 aplikacije u ranim fazama razvoja)
Žitarice                                2,5 l/ha (1-2 aplikacije)
Rajčice i paprike               2,0-2,5 l/ha (2-4 aplikacije)
Lisnato povrće                 2,0-2,5 l/ha (2-4 aplikacije)
Krastavci                             2,0-2,5 l/ha (2-4 aplikacije)
Citrus                                    1,5-3,0 l/ha (2-3 aplikacije u proljeće svakih 15 dana)

Šećerna repa                     3,0 l/ha (1-2 aplikacije u ranim fazama razvoja)

Ukrasno bilje                     1,0-2,0 l/ha

Pakiranja: 200 ml, 1 l, 5 l

mineralno gnojivo s borom (B)

 

Sastav:

Bor (B) 10,0 % m/m (bor etanolamin)

 

FITOBOR je tekuće mineralno gnojivo na bazi bora koji pospješuje klijanje cvjetnog polena, oplodnju i zametanje plodova.

 

 

 

Folijarna primjena: voćke, vinova loza, šećerna repa , žitarice 2,0-3,0 l/ha

 

Fertirigacija: sve kulture 4,0-6,0 l/ha

 

Kompatibilnost

Ne smije se miješati sa mineralnim uljima i proizvodima na bazi sumpora.

 

Pakiranja: 1 l

Gnojivo na bazi kalija (K)

 

Sastav:

Kalij (K2O) 7,0% m/m

 

FITOBOTRYFUN je prirodni, biorazgradiv proizvod namijenjen preventivnom i kurativnom djelovanju protiv sive plijesni na grožđu (Botrytis cinerea) i kao takav je vrlo značajan proizvod u ekološkoj i integriranoj proizvodnji.

Ako se primjenjuje preventivno stvara fizičku barijeru i tako zaustavlja prodor gljivice sive plijesni kroz epidermu u biljku, a ako je zaraza već nastupila, utječe na direktno suzbijanje patogena na način da suši spore gljivica i tako sprječava daljnju infekciju. Također služi kao premaz na tretiranom grožđu i voću, čime se poboljšava njihov izgled. Ostaje aktivan i nakon berbe kao zaštita tijekom početnog razdoblja čuvanja. Može se primjenjivati i tijekom berbe, jer nema karencu. Osim toga, FitoBotryfun ne ostavlja rezidue na tretiranom grožđu i voću, poboljšava kvalitetu grožđa i vina, ne utječe na korisnu faunu.

 

Doze primjene: 2,5-3,0 l/ha

                                              

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

Ne miješati sa jako alkalnim proizvodima.

 

Pakiranja: 250 ml, 1 l, 5 l

mineralno dušično gnojivo s kalcijem, magnezijem i mikroelementima

 Sastav:

 Dušik (N)             10,0% m/m

Kalcij (CaO)        15,0% m/m

Magnezij (MgO)  2,0% m/m

Mangan (Mn)      0,1% m/m

Željezo (Fe)        0,05% m/m

Bor (B)                 0,05% m/m

Bakar (Cu)          0,04% m/m

Cink (Zn)             0,02% m/m

Molibden (Mo) 0,001% m/m

 

FITOCAL je gnojivo namijenjeno za postizanje visoke kvalitete voća i povrća, utječe na smanjenje gorkih pjega kod jabuka, palež vrhova kod kupusa, cvjetače i salate, trulež cvjetova kod krastavaca, lubenica, rajčice i paprike, unutarnje smeđenje krumpira, trulež korjenovog vrata kod celera, pucanje plodova kod trešanja i višanja. Uz navedeno, utječe na povećanje čvrstoće i boje plodova.

Kalcij je sastavni dio stanične stjenke odnosno membrane. Nedostatak kalcija nepovoljno utječe na diobu stanica i propusnost stanične stjenke i tako narušava njihovu ukupnu stabilnost. Kalcij povećava tvrdoću plodova i na taj način omogućava duži rok trajanja, odnosno čuvanja, a osim toga utječe i na boju plodova.

 

Jabuke:                                                               3,0-3,5 l/ha

Višnje, trešnje, šljive:                                    3,5-6,0 l/ha

Breskve, nektarine:                                       3,5-5,0 l/ha

Kruške:                                                               4,0-8,5 l/ha

Jagode:                                                               6,0 l/ha

Vinova loza (vinske sorte)                           5,0-10,0 l/ha

Vinova loza (stolno grožđe)                        5,0-6,0 l/ha

Krumpir:                                                             2,5-5,0 l/ha

Kupus, salata, cvjetača, endivija, brokula: 3,5-5,0 l/ha

Celer, cikorija:                                                  3,5-5,0 l/ha

Lubenice, paprika, krastavci, rajčice        1,5-3,5 l/ha

 

FITOCAL je potpuno topiv u vodi i osim za folijarnu primjenu, prikladan je i za fertirigaciju.

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

FITOCAL je kompatibilan sa većinom pesticida što se tiče fizičkog miješanja u spremniku i biološkog učinka na usjeve, ali djelotvornost bilo kojeg mix-a ovisit će i o stanju usjeva stanja, fazi rasta, vremenskim prilikama i količini vode koja se koristi. FITOCAL ne miješati sa fosfatima i sulfatima.

 

Pakiranja: 1 l

jednostavno tekuće mineralno gnojivo sa sekundarnim hranjivom i mikrohranjivima

Sastav:

Dušik (N) ukupni  9,80 % m/m

dušik nitratni       7,90 % m/m

Kalcij (CaO)        15,00 % m/m

Magnezij (MgO)  2,00 % m/m

Bor (B)                   0,05 % m/m

Bakar (Cu)            0,05 % m/m

Željezo (Fe)          0,05 % m/m

Mangan (Mn)      0,10 % m/m

Molibden (Mo) 0,001 % m/m

Cink (Zn)               0,02 % m/m

FITOCAL ULTRA je gnojivo namijenjeno za postizanje visoke kvalitete voća i povrća, za povećanje čvrstoće i boje plodova, te njihov rok trajanja. Utječe na smanjenje gorkih pjega kod jabuka, palež vrhova kod kupusa, cvjetače i salate, trulež cvjetova kod krastavaca, rajčice i paprike, unutarnje smeđenje krumpira, trulež korjenovog vrata kod celera, pucanje plodova kod trešanja i višanja.

FITOCAL ULTRA posebno je formuliran proizvod za reduciranu primjenu.

 

Jabuke                                                                1,3 l/ha

Vinova loza                                                        1,5-3,5 l/ha

Kupus, salata, cvjetača, brokula:               1,0-2,5 l/ha (4-6 tretiranja, prije formiranja glava)

Mlada salata                                                     1,0-2,0 l/ha (2 tretiranja)

Celer                                                                    1,0-2,0 l/ha (tretirati u 7-dnevnim intervalima)

Dinje, krastavci, tikvice                                 1,0-2,0 l/ha (tretirati poslije cvatnje u 7-10-dnevnim intervalima)

Krumpir                                                              1,0-3,0 l/ha (tretirati ranije, prije okrupnjavanja gomolja u 10-14-dnevnim intervalima)

Rajčica, paprika, patlidžan                           1,0-3,0 l/ha (tretirati poslije cvatnje više puta)

Lisnato povrće                                                 1,0-2,0 l/ha (tretirati više puta)

Ruže i ukrasno bilje                                        1,0-3,0 l/ha (tretirati u 14-dnevnim intervalima)

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja)

FITOCAL ULTRA je kompatibilan sa većinom pesticida što se tiče fizičkog miješanja u spremniku i biološkog učinka na usjeve, ali djelotvornost bilo kojeg mix-a ovisit će i o stanju usjeva stanja, fazi rasta, vremenskim prilikama i količini vode koja se koristi. FITOCAL ULTRA ne miješati sa fosfatima i sulfatima.

Pakiranja: 200 ml, 1 l, 5 l

mineralno gnojivo s manganom i cinkom

Sastav:
Mangan (Mn)    1,0% m/m
Cink (Zn)              1,0% m/m

FITODIMEL je otopina mangana i cinka čiji su molekularni oblici sistemičnog djelovanja i biljka ih vrlo brzo usvaja prilikom aplikacije.
Primjenjuje se preventivno ili kod uočenih simptoma nedostataka mangana i cinka, kako bi se izbjegle anomalije tijekom razvoja biljke.

Služi i kao otapalo medne rose koju izlučuju lisne uši, a na koju se naseljavaju gljive čađavice.
Utječe na smanjenje površinske napetosti čime se postiže bolje usvajanje sredstava za zaštitu bilja i gnojiva.

 

Doze primjene:

250-300 ml/100 l vode

50-100 ml/100 l vode (kao pomoćno sredstvo)


Pakiranja: 1 l

organsko gnojivo s aminokiselinama

Sastav:

Dušik (N) ukupni 8,0% (8% u organskom obliku (19 aminokiselina) i 0,5% u amonijskom obliku)

suha tvar 60%

organski ugljik (C) 26,0%

 

FITOFERT LMW je prirodni i organski biostimulator s funkcijom ishrane bilja, proizveden iz prirodne i organske sirovine;

 • Ne sadrži prirodi škodljive tvari i ne onečišćuje okoliš;
 • Potpuno je vodotopiv i kompatibilan s većinom sredstava za zaštitu bilja;
 • Aminokiseline koje sadrži sistemičnog su djelovanja i biljka ih brzo apsorbira;
 • Pogodan je za upotrebu sve do berbe plodova jer nema karence, pa tako niti problema sa reziduama;
 • Kao prirodni biostimulator utječe na uravnoteženje i poboljšanje ishrane bilja;
 • Kao dodatak ostalim folijarnim gnojivima utječe na bolje usvajanje i transport hranjiva;
 • Kao dodatak sredstvima za zaštitu bilja utječe na njihovo učinkovitije djelovanje;
 • Posebno je učinkovit za ublažavanje stresa kao posljedice visokih temperatura, suše, vlage i tuče;

 

Primjena:

 • jabuke i kruške 2,5-3,0 l/ha 3-5 prskanja;
 • vinova loza 2,5-3 l/ha 3 prskanja;
 • šećerna repa 3-5 l/ha 3-4 prskanja;

 

Folijarna primjena

 

Jabuka i kruška:

– u mladim nasadima upotrebljavamo ga za bolju izgradnju drveta u količini 30 ml/100 l vode;

– pred cvatnju za uravnoteženje i stimulaciju listanja te diferencijaciju upotrebljavamo ga u količini 250 ml/ 100 l vode;

– u trenutku otpadanja cvjetnih listova i za bolje zametanje plodova upotrebljavamo ga u količini

300 ml/100 l vode;

– u trenutku punjenja plodova za povećanje promjera, preporuča se miješanje sa folijarnim gnojivima koji sadrže fosfor i kalij, npr. Proteoleaf, u količini 250-400 ml/100 l vode;

– za sprječavanje kloroze u kombinaciji sa npr. Fe helatima (i sama upotreba gnojiva FITOFERT LMW poboljšava usvajanje željeza iz tla) u količini 350-400 ml/100 l vode;

– u stresnim situacijama, kao što su niske temperature, u trenutku prije i za vrijeme cvatnje, visoke temperature, suša i vlaga, upotrebljava se u količini od 300-400 ml/100 l vode;

– u slučaju oštećenja od tuče upotrijebiti ga u kombinaciji s fungicidom kao što je Merpan 80 WDG, koji reaktivira i dezinficira oštećene stanice.

 

 

 

 

 

Vinova loza:

– za bolju oplodnju i manje osipanje bobica, što ima za posljedicu veću kvalitetu (viši sadržaj šećera), preporuča se obaviti 3 osnovna prskanja u količini 250-300 ml/100 l vode i to u trenutku cvatnje, kad bobice dosegnu veličinu zrna graha i kad bobice mijenjaju boju (šara bobica). U tom trenutku preporučljivo je upotrijebiti gnojiva koji sadrže fosfor i kalij ili samo kalij, npr. Proteoleaf;

– može se primjenjivati i svaki put kada se obavlja tretiranje sredstvima za zaštitu bilja, ali je potrebno izbjegavati kombinaciju sa bakrenim preparatima, preparatima koji sadrže dinokap i močivim sumporom kod visokih temperatura. Izbjegavati prskanje FITOFERT-om najmanje 4-5 dana nakon prskanja sa bakrenim preparatima;

– u slučaju oštećenja od tuče, prskati oštećeni vinograd u najkraćem roku s kombinacijom FITOFERT LMW u količini 250-350 ml/100 l vode sa fungicidom Folpan 80 WDG radi aktivacije oštećenim stanica. U kombinaciji sa specifičnim botriticidima s kojim se tretira u zoni grožđa, FITOFERT pospješuje njihovo djelovanje;

– za sprječavanje kloroze primjenjuje se u kombinaciji sa npr. Fe-helatima, u količini 250-300 ml/100 l vode. Upotreba samog gnojiva FITOFERT LMW u količini 350-400 ml/100 l vode poboljšava usvajanje željeza iz tla.

 

Koštićavo voće:

 

Primjena gnojiva FITOFERT LMW vrijedi jednako kao za jabuke i kruške, samo su količine niže za 100 ml/100 l vode.

 

Jagode:

– prskanje započinjemo pri pojavi prvih cvjetnih glavica i tretiramo svakih 14 dana do berbe;

– FITOFERT LMW pospješuje dozrijevanje, povećava kvalitetu i promjer plodova;

– tretiranje nastavljamo u i nakon berbe, koristimo ga zajedno sa sredstvima za zaštitu bilja i folijarnim gnojivima;

– prskanje u trenutku presađivanja povećava učinak i tada FITOFERT LMW upotrebljavamo u količini 300-500 ml/100 l vode;

 

Luk i češnjak:

upotrebom gnojiva FITOFERT LMW povećava se promjer lukovica, kvaliteta i duljina skladištenja, treba prskati obilno svakih 20 dana;

– moguća je kombinacija sa bakrenim preparatima, koji smanjuje količinu pripravka za 25%;

– kod češnjaka se prije sadnje preporuča namakanje lukovica u otopini gnojiva FITOFERT LMW u količini 300 ml/100 l vode u trajanju 4-8 sati;

 

Rajčica, paprika, patlidžan:

– prskati u trenutku cvatnje, zametanja plodova i kod promjene boje plodova;

– preporučljivo je kombinirati ga s folijarnim gnojivima koji sadrže cink;

– smanjuje virusni efekt kad se primjenjuje preventivno u količini 300 ml/100 l vode;

 

Krumpir:

– za povećanje kvalitete i količine krumpira prskati u kombinaciji sa fungicidima i insekticidima u količini od najmanje 3,0 l/ha: kad krumpir dosegne visinu od 15 cm, u početku debljanja gomolja (veličina lješnjaka) i 14 dana nakon 2. tretiranja.

 

 

Šećerna repa:

FITOFERT LMW primijeniti u količini 3-5 l/ha;

– prskati 3-4 puta u kombinaciji sa drugim sredstvima za zaštitu bilja;

– zamjenjuje mineralna ulja;

– sprječava šok što ga uzrokuju herbicidi za tretiranje u trake, suša i tuča;

 

Kupus, kelj, cvjetača:

pospješuje preživljavanje sadnica nakon presađivanja, dozrijevanje i kvalitetu proizvoda;

– obnavlja rast u nepovoljnim klimatskim razdobljima npr. vrućine, suše, vlage;

– prskati najmanje tri puta u količini 300-400 ml/100 l vode: nakon presađivanja, a zatim 2-3 puta u razmacima 2 -3 tjedna;

 

Salata:

FITOFERT LMW primijeniti u količini 200-250 ml/100 l vode;

FITOFERT LMW povećava rast i razvoj, pospješuje dozrijevanje, povećava kvalitetu i trajnost;

prskati pred presađivanje 2-3 puta u kratkom vremenu;

– prskati nakon presađivanja svakih 20 dana;

 

Korjenasto povrće:

FITOFERT LMW primijeniti u količini 300-400 ml/100 l vode;

– prskati 3 puta u razmacima 2-3 tjedna, a započeti kad korijen dosegne debljinu olovke ili kad je lišće dovoljno veliko za tretiranje;

– nakon aplikacije herbicida u trake, pomaže premostiti šok i smanjuje negativni utjecaj herbicida na posijanu kulturu;

 

Ukrasno bilje i cvjetnice:

FITOFERT LMW primijeniti u količini 150-300 ml/100 l vode;

– produžuje vrijeme cvatnje, povećava kvalitetu i količinu bilja;

 

Kompatibilnost:

FITOFERT LMW je kompatibilan sa većinom mineralnih gnojiva i sredstava za zaštitu bilja, ali je ipak preporučljivo prije miješanja napraviti test kompatibilnosti. Nije preporučljivo miješanje sa pripravcima na osnovi močivog sumpora kod iznimno visokih temperatura, sa pripravcima na osnovi dinokapa te sa pripravcima na osnovi bakra, jer su te kombinacije fitotoksične za većinu kultura, osim za uljarice, žitarice i luk.

 

Fertirigacija

 

Trajni nasadi (voćnjaci, vinogradi):

– voćke i vinovu lozu u punoj rodnosti prihranjujemo od početka vegetacije do početka zriobe u količini 20-30 ml/drvo (trs);

– u trenutku oblikovanja habitusa preporučljive su intenzivnije aplikacije u količini 10-15 ml/drvo (trs);

– mlade voćke, trsove namakati u količini 5-10 ml/drvo (trs). Ako namačemo cijelu površinu, povećati količinu za 15 %. Tretiramo zajedno sa drugim gnojivima koja sadrže NPK i mikroelemente;

 

 

 

 

Posebne aplikacije

 

U stresnim situacijama koje su posljedica mraza, visokih temperatura, suše, vlage i tuče ili kod nepravilne upotrebe sredstva za zaštitu bilja koja je uzrokovala fitotoksičnost, prskati najkasnije u roku 24-48 sati od događaja. Tretirati 1-2 puta u 7 dnevnom intervalu u količini 400-500 ml/100 l vode ili 250-300 ml/100 l vode kod trajnih nasada, ukrasnog bilja i cvjetnica.

 

Kod kultura zaraženim virozama:

– voćke: prskati 7 puta svakih 10-12 dana u količini 500 ml/100 l vode;

ukrasno bilje i cvjetnice: prskati preventivno u količini 200-300ml/100 l vode;

 

U kombinaciji s herbicidima koji se primjenjuju u trake, za upotrebu u poljodjelstvu i u trajnim nasadima, tretirati u količini 3,0-5,0 l/ha;

 

U slučaju pojave nematoda u poljodjelstvu i u jagodama tretirati u normalnim dozama, folijarnom aplikacijom ili namakanjem.

 

Pakiranja: 200 ml, 1 l, 5 l

organsko mineralno gnojivo

otopina željezovog gnojiva koja sadrži organsku tvar

 

Sastav:

N ( dušik ) organski           4,0%

Aminokiseline                   25,0%

Organski ugljik ( C )         13,0%

Željezo (Fe) ukupno         4,0%

 

 

FITOFERT Fe je tekuće folijarno gnojivo na bazi željeza i dušika u organskom obliku namijenjeno za sprječavanje i uklanjanje pomanjkanja željeza.

Željezo je kao element slabo pokretan u biljci, zato je u FITOFERT Fe vezan sa organskim dušikom, koji djeluje kao njegov brzi prenositelj u sve dijelove biljke gdje se pojavljuje nedostatak. Nadalje, željezo je prisutan u velikom broju enzima, posebno onih koji sudjeluju u procesima respiracije, potreban je za energiju i izgradnju klorofila.

 

Jagode:

 • nakon presađivanja 150-200 ml/100 l vode folijarno ili 2,0-3,0 l/10 ari kod fertirigacije;

Vinova loza, citrusi, jabuka, kruška, breskva, nektarina, marelica, šljiva, trešnja, višnja:

 • od početka vegetacije do cvatnje 200-300 ml/100 l vode folijarno ili 2,0-3,0 l/10 ari kod fertirigacije;

Grah, rajčica, cvjetača, brokula, luk:

 • nakon presađivanja do cvatnje 150-200 ml/100 l vode folijarno ili 2,0-3,0 l/10 ari kod fertirigacije;

Lisnato povrće:

 • nakon presađivanja 100-120 ml/100 l vode folijarno ili 1,5-2,0 l/10 ari kod fertirigacije;

Rasadnici i matičnjaci

 • od početka vegetacije do završetka rasta 100-150 ml/100 l vode folijarno ili 1,0-2,0 l/10 ari kod fertirigacije;

Cvjetnice i ukrasno bilje:

 • od početka vegetacije do cvatnje 100-150 ml/100 l vode folijarno ili 1,0-3,0 l/10 ari kod fertirigacije;

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

FITOFERT Fe je kompatibilan sa većinom folijarnih gnojiva, osim onih sa visokom alkalnom reakcijom, sredstvima za zaštitu bilja, osim sa bakrenim fungicidima i sredstvima na osnovu a.t. dinokap, meptildinokap, sumporom pri visokim temperaturama i mineralnim uljima.

Pakiranja: 200 ml, 1 l, 5 l

složeno tekuće mineralno fosforno-kalijevo gnojivo

otopina PK 15-10

Sastav:

Dušik (N) ukupni:               5,7% m/m

dušik (N) organski:            5,0% m/m

dušik amonijski:                 0,7% m/m

Fosfor (P2O5)                     15,0% m/m

Kalij (K2O)                           10,0% m/m

Aminokiseline:                 31,2%

Organski ugljik:                 17,0%

 

FITOFERT FOSFIT K je nova formulacija gnojiva , koja se bazira na kombinaciji kalijevog fosfita, slobodnih aminokiselina i kratkog lanca peptida.

Gnojivo je izuzetno topivo i biljke ga vrlo dobro translociraju iz lišća u korijen. Osim toga, sadrži hranjive tvari fosfor i kalij pa kao biostimulator povećava otpornost biljaka.

Folijarna primjena

Vinova loza: tretirati u dozi 250-350 ml/100 l vode od početka vegetacije do početka sazrijevanja.

Ne preporučuje se više od tri tretiranja u vegetaciji.

Hmelj: tretirati u dozi 250-350 ml/100 l vode u svim razvojnim fazama, osobito u generativnom razdoblju od početka cvatnje do stvaranja stožca;

Masline: tretirati u dozi 250-350 ml/100 l vode od početka vegetacije do približno 10% konačne veličine ploda;

Tikvice i krastavci: tretirati u dozi 250-350 ml/100 l vode neposredno nakon presađivanja u 10-dnevnim intervalima;

Uljne buče, dinje, lubenice: tretirati u dozi 250-350 ml/100 l vode u trenutku kad biljke razviju 3-4 prava lista pa dok se ne formiraju, u 10-dnevnim intervalima;

Rajčica i patlidžan: tretirati u dozi 300-350 ml/100 l vode neposredno nakon presađivanja u 10-dnevnim intervalima;

Krumpir: tretirati u dozi 300-350 ml/100 l vode;

Jezgričavo i koštičavo voće: tretirati u dozi 250-350 ml/100 l vode 2-3 puta u početku vegetacije;

Kivi: tretirati u dozi 250-350 ml/100 l vode 2-3 puta u početku vegetacije;

Uljana repica: tretirati u dozi 0,5-1,0 l/ha prvi put u jesen od 4 razvijena lista a drugi put u proljeće pred cvatnju.

Kukuruz: tretirati u dozi 0,5-1,0 l/ha u fazi 5-7 listova ili dok je moguć prohod mehanizacijom;

Žitarice: tretirati u dozi 0,5-1,0 l/ha u fazi završetka proliferacije;

 

Tretiranjem sa FITOFERT FOSFIT K postižemo bolji razvoj korjenovog sistema, bolju otpornost biljke na bolesti, veću tolerantnost na stres uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta, a osim toga, biljke postižu veće prinose.

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

FITOFERT FOSFIT K ne smije se miješati sa proizvodima na bazi bakra i mineralnim uljima.

Pakiranja: 200 ml, 1 l, 5 l

mineralno gnojivo s jednim mikrohranjivom

otopina manganovog gnojiva

 Sastav:

 

Dušik (N) ukupni:             3,3% m/m

dušik organski:                 3,0% m/m

dušik amonijski:               0,3% m/m

Mangan (Mn)                    6,0% m/m

Aminokiseline:              18,7%

Organski ugljik:              10,0%

 

Mangan pridonosi boljem općem stanju biljaka, boljem prezimljavanju, proliferaciji, povećanoj otpornost na bolesti i poboljšanju kvalitete zrna .Nedostatak mangana se očituje ne samo u slabo opskrbljenim tlom manganom, već i u dobro opskrbljenim tlima.

Razlozi za slabu opskrbljenost biljaka ovim mikroelementom mogu biti: visoka kiselost tla (pH preko 6 na pjeskovitim i preko 7 na glinastim tlima), na vapnenastim, karbonatnim, slabo koloidnim, previše prozračnim tlima, na tlima sa izrazito visokim sadržajem organske tvari (stajski gnoj, gnojevka, slama), u tlima u kojima počinju prevladavati mikroorganizmi koji sudjeluju u oksidativnim procesima, te u tlima koja su previše tretirana glifosatnim herbicidima.

Koštičavo voće: tretirati u dozi 3,0-5,0 l/ha (30-50 ml/10 l vode) prije početka cvatnje ili 6 tjedana nakon cvatnje u razmacima 10-14 dana do berbe. Aplikacijom kod određenih sorata postižemo održavanje osnovne zelene boje.

 

Vinova loza: tretirati u dozi 4,0-6,0 l/ha (40-60 ml/10 l vode) u početku razvoja grozdića, pred cvatnju. U jačem nedostatku tretiranje ponoviti nakon oplodnje.

Povrće: tretirati u dozi 2,0-4,0 l/ha (20-40 ml/10 l vode) u početku vegetativnog porasta.

 

U žitaricama: tretirati u dozi 2,0-4,0 l/ha prvi put u jesen u fazi dva razvijena lista (BBCH 12), drugi put tijekom busanja (BBCH 25-27) kada je razvijeno 5-7 izdanaka i treći put ako je potrebno u fazi zastavičanja.

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

 

FITOFERT MANGAN ne primjenjivati zajedno sa sredstvima za zaštitu bilja pri visokim temperaturama.

 

Pakiranja: 200 ml, 1 l, 5 l

organsko gnojivo sa sumporom (S)

 

Sastav:

 

Dušik ukupni:                3,7% m/m

dušik organski:             3,5% m/m

dušik amonijski:            0,2% m/m

Sumpor                       33,0% m/m

Aminokiseline:             21,8%

Organski ugljik:            11,0%

 

FITOFERT SUMPOR je posebna kombinacija elementarnog sumpora i hidrolizata proteina, koji se temelje na velikom broju slobodnih amino kiselina i peptida s kratkim lancima.

Sumpor je kao hranjivo izuzetno važno u formiranju endosperma žitarica koji ima značajan utjecaj na prinos i kvalitetu žitarica, zatim na prinos i sadržaj ulja u uljaricama ( uljane repice, uljnih bundeva, suncokreta). Sumporna gnojiva mogu imati pozitivan utjecaj na sortno obilježje grožđa i okus vina .
FITOFERT SUMPOR zbog posebne formulacije utječe na kvalitetu biljke, povećava otpornost na ispiranje, selektivnost tretiranih biljaka, smanjuje vjerojatnost pojave fitotoksičnosti na visokim temperaturama, povećava kompatibilnost s drugim proizvodima za zaštitu bilja.

Folijarna primjena:

 

Vinova loza: tretirati u dozi 240-330 ml/100 litara vode;

Koštičavo voće: tretirati u dozi 2-2,5 lit/100 litara vode pred kraj zime i 250-330 ml/100 litara vode za ljetna tretiranja;

 

Jagode: tretirati u dozi 250-330 ml/100 litara vode za proljetna tretiranja;

 

Masline: tretirati u dozi 1,5-2,0 lit/100 litara vode pred kraj zime i 250-330 ml/100 vode za proljetna tretiranja;

 

Povrće: tretirati u dozi 200-250 ml/100 litara vode za proljetna i ljetna tretiranja;


Žitarice: tretirati u dozi 2,5-3,3 lit/ha u trenutku pojave prvog koljenca za bolji razvoj endosperma;

 

Ukrasno bilje: tretirati u dozi 250-330 ml/100 litara vode za proljetna tretiranja;

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

FITOFERT SUMPOR se dobro miješa sa većinom sredstava za zaštitu bilja, osim sa jako lužnatim sredstvima (Bordoškom juhom, polisulfidima…), mineralnim uljima, kaptanom i sa svim sredstvima koja se obično ne miješaju sa sumporom.

 

Upozorenje: Izbjegavati primjenu po vjetrovitom i vrućem vremenu.

 

Pakiranja: 200 ml, 1 l, 5 l

mineralno gnojivo koje sadrži primarno hranjivo (N) s mikrohranjivima (B)

 

Sastav:

bor (B) (bor etanolamin)              11,0% m/m

dušik (N)                                                4,8% m/m

 

FITOFOL B je tekuće mineralno gnojivo na bazi bora koji pospješuje klijanje cvjetnog polena, oplodnju i zametanje plodova i dušika koji utječe na pravilan rast i razvoj biljke.

 

Folijarna primjena:

 • voćke: 2,0 lit/ha (3 tretiranja nakon opadanja latica u intervalima 2-3 tjedna)
 • vinova loza: 2,0 lit/ha (tretirati prije cvatnje)
 • povrće: 3,0 lit/ha (tretirati nakon što se razvije dovoljno lisne mase za usvajanje hranjiva)
 • šećerna repa 2,0-5,0 lit/ha (tretirati neposredno prije zatvaranja redova)

 

Preporučena količina vode: 200-400 l/ha

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

FITOFOL B je kompatibilan s većinom pesticida, što se tiče fizičkog miješanja u spremniku i biološkog učinka na usjeve, ali djelotvornost bilo koje kombinacije, ovisit će o stanju usjeva, fazi rasta, vremenskim prilikama i količini vode koja se koristi.

 

Pakiranja: 100 ml, 1 l, 10 l

tekuće mineralno gnojivo

 

Sastav:

dušik (N) ukupni 8,0% m/m

(dušik nitratni 8,0% m/m)

kalcijev oksid (CaO) 16,0% m/m

kalcijev nitrat Ca (NO3)2 47,0% m/m

 

FITOFOL Ca je tekuće mineralno gnojivo koje se primjenjuje u fazi cvata, a naročito u fazi formiranja plodova u svrhu razvoja zdravih i lijepo obojenih plodova. Može se primjenjivati i u drugim fazama rasta i razvoja jer sadrži dušik.

Primjenom FITOFOL Ca osiguravaju se stabilni i kvalitetni prinosi, a osim toga, kod jabuka se sprječava pojava gorkih mrlja na plodu, kod paprike i rajčice truljenje vrha ploda, a kod zelene salate pjegavost lista.

 

FITOFOL Ca se može primijeniti sustavom za navodnjavanje „kap po kap“ ili folijarno.

 

 1. Navodnjavanje „kap po kap“ ili zalijevanje

 

Povrtne kulture               4,0 l/1000 m2 jednom aplikacijom sa najmanje 4000 l vode

                                               5 aplikacija svakih 7 dana (cvatnja i početak zametanja ploda)

Ratarske kulture             2,0 l/1000 m2 jednom aplikacijom sa najmanje 3000-4000 l vode

                                               2-3 aplikacije tijekom vegetacije

Voćke i vinova loza         4,0 l/1000 m2 jednom aplikacijom sa najmanje 4500 l vode

                                               5 aplikacija svakih 7 dana (zametanje i rast ploda)

 

 1. Folijarna primjena

 

Povrtne kulture               300 ml/1000 m2 jednom aplikacijom sa 100 l vode

                                               2 aplikacije svakih 10 dana (cvatnja i početak zametanja poda)

Ratarske kulture             200 ml/1000 m2 jednom aplikacijom sa 100 l vode

                                               1 aplikacija tijekom vegetacije

Voćke i vinova loza         300 ml/1000 m2 jednom aplikacijom sa 100 l vode

                                               4 aplikacije svakih 10 dana (cvatnja i rast ploda)

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

FITOFOL Ca ne smije se miješati sa sulfatnim i fosfornim gnojivima.

U kombinaciji s pesticidima, obavezno pročitati upute o mogućnostima miješanja pesticida ili aktivne tvari pesticida.

 

Pakiranja: 20 l

otopina bakrenog gnojiva

Sastav:

Bakar (Cu) topiv u vodi 50,0 % m/m

 

FITOFOL Cu je gnojivo namijenjeno za prevenciju i korekciju nedostatka bakra u biljkama.

Primarni simptom nedostatka bakra je razvoj tamnozelenih listova koji sadrže nekrotične pjege. Nekrotične pjege najprije se javljaju na vrhovima mladih listova, a zatim se šire prema njihovoj bazi. Može doći i do uvijanja listova.

Iako je prisutan u tlu, bakar je često nedostupan zbog ispiranja iz rizosfere na pjeskovitim tlima ili fiksaciji u glinenim tlima. Nedostaci uzrokuju smanjenje procesa fotosinteze, nizak sadržaj lignina, smanjenje transporta vode i biljnih sokova.

 

Bakar ima vrlo važnu funkciju u fiziologiji biljke:

 

-važna je komponenta enzima i njihove aktivacije

-poboljšava fotosintezu i regulira transpiraciju

-povećava fiksaciju dušika kod mahunarki

-poboljšava otpornost biljke protiv nekih bolesti

 

Primjena:

 

Voćke                   0,25 l/ha

Vinova loza         0,25 l/ha

Rajčica                  0,2-0,5 l/ha         tretirati 10 dana poslije presađivanja i ponovo ponoviti u intervalima                                                     od 7 dana do kraja ciklusa

Krastavci             0,2-0,5 l/ha         tretirati 10 dana poslije presađivanja i ponovo ponoviti u intervalima                                                     od 7 dana do kraja ciklusa

Paprika                0,2-0,5 l/ha         tretirati 10 dana poslije presađivanja i ponovo ponoviti u intervalima                                                     od 7 dana do kraja ciklusa

Dinje                     0,2-0,5 l/ha         tretirati 10 dana poslije presađivanja i ponovo ponoviti u intervalima                                                     od 7 dana do kraja ciklusa

Soja                       0,2-0,5 l/ha         1 ili 2 tretiranja

Grah                     0,2-0,5 l/ha         1 ili 2 tretiranja

Kukuruz               0,2-0,5 l/ha         1 ili 2 tretiranja

Pšenica i ječam 0,2-0,5 l/ha         1 ili 2 tretiranja u fazi 3-5 listova i u fazi pojave zastavice

Citrusi                   0,2-0,5 l/ha         3 ili 4 tretiranja kroz vegetaciju

 

Pakiranja: 1 l

mineralno gnojivo s jednim mikrohranjivom (Mn)

 

Sastav:

mangan (Mn)    28 % m/m

FITOFOL Mn je gnojivo namijenjeno za korekciju i prevenciju nedostatka mangana.

Mangan je element koji je vrlo bitan u procesu fotosinteze, pridonosi boljem općem stanju biljaka, boljem prezimljavanju, proliferaciji, povećanoj otpornosti na bolesti i poboljšanju kvalitete zrna. Nedostatak mangana očituje se ne samo u slabo opskrbljenim tlima manganom, već i u dobro opskrbljenim tlima. Razlozi za slabu opskrbljenost biljaka ovim mikroelementom mogu biti: visoka kiselost tla, tla sa izrazito visokim sadržajem organske tvari, slabo koloidna ili previše prozračna tla.

 

Doza primjene: 0,5-1,0 l/ha

Doza razrjeđenja: 400-500 ml /100 litara vode

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

 

FITOFOL Mn je kompatibilan sa većinom pesticida, što se tiče fizičkog miješanja u spremniku i što se tiče biološkog učinka na usjeve, ali djelotvornost bilo kojeg mix-a ovisit će i o stanju usjeva stanja, fazi rasta, vremenskim prilikama i količini vode koja se koristi.

FITOFOL Mn ne miješati sa fosfatima/sulfatima.

Pakiranja: 1 l

tekuće mineralno dušično gnojivo

 

Sastav:

dušik (N) ukupni 17,5% m/m (NH4NO3 50,0%)

 

FITOFOL N je tekuće mineralno dušično gnojivo u kojem se dušik nalazi u amonijskom i nitratnom obliku, čime je omogućena uravnotežena ishrana bilja.

Može se aplicirati u svim fazama rasta i razvoja, s preporukom za primjenu u fazi vegetacijskog rasta, u fazi cvata i početnog plodonosa.

Primjenom FITOFOL N biljke se pravilno razvijaju, formiraju kvalitetnu vegetacijsku masu i u konačnici daju stabilne i kvalitetne prinose.

 

Primjena:

FITOFOL N se može primijeniti sustavom za navodnjavanje „kap po kap“ ili folijarno.

 

 1. Navodnjavanje „kap po kap“ ili zalijevanje

 

Povrtne kulture               6,0 l/1000 m2 jednom aplikacijom sa najmanje 4000 l vode

                                               6 aplikacija svakih 5 dana (cvat i početni plodonos)

Ratarske kulture             6,0 l/1000 m2 jednom aplikacijom sa najmanje 3000-4000 l vode

                                               3 aplikacije tijekom vegetacije

Voćke i vinova loza         6,0 l/1000 m2 jednom aplikacijom sa najmanje 4500 l vode

                                               5 aplikacija svakih 6 dana  (zametanje i rast ploda)

 

 1. Folijarna primjena

 

Povrtne kulture               300 ml/1000 m2 jednom aplikacijom sa 100 l vode

                                               2 aplikacije svakih 14 dana (cvat i početni plodonos)

Ratarske kulture             500 ml/1000 m2 jednom aplikacijom sa 100 l vode

                                               2 aplikacije tijekom vegetacije

Voćke i vinova loza         300 ml/1000 m2 jednom aplikacijom sa 100 l vode

                                               2 aplikacije svakih 14 dana (cvat i rast ploda)

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

 

FITOFOL N može se primjenjivati samostalno ili u kombinaciji s drugim gnojivima, ali se ne preporuča miješati ga sa gnojivima na bazi kalcija, amonijevog nitrata ili otopinama sa kalcijevim nitratom.

Ne smije se miješati s bordoškom juhom i jako alkalnim i kiselim sredstvima.

U kombinaciji s pesticidima, obavezno pročitati upute o mogućnostima miješanja pesticida ili aktivne tvari pesticida.

 

Pakiranja: 20 l

gnojivo bazirano na cinku (Zn)

 Sastav:

Zn ( cink ) 41,0 % m/m

FITOFOL Zn je gnojivo namijenjeno za korekciju i prevenciju nedostatka cinka.

Voćarske kulture             0,5-1,0 l/ha

Povrće                                 0,5-1,0 l/ha

Krumpir                               0,5-1,0 l/ha

Kukuruz                               0,5-1,0 l/ha

 

 

Primjenjuje se početkom vegetacije kod navedenih kultura folijarno, a može i direktno na tlo u zonu korijena (ispod uređaja za navodnjavanje).

 

Doza razrjeđenja: 200 ml /100 litara vode

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

FITOFOL Zn je kompatibilan sa većinom pesticida, što se tiče fizičkog miješanja u spremniku i što se tiče biološkog učinka na usjeve, ali djelotvornost bilo kojeg mix-a ovisit će i o stanju usjeva stanja, fazi rasta, vremenskim prilikama i količini vode koja se koristi.

FITOFOL Zn ne smije se miješati sa fosfatima/sulfatima.

 

Pakiranje: 1 l

Tekuće mineralno gnojivo s više mikrohranjiva

Gnojivo koje sadrži mangan (Mn) i cink (Zn)

 

Sastav:

Mangan (Mn) 1,5% m/m

Cink (Zn) 1,5% m/m

FITOGARLAND je prirodni proizvod koji sadrži mikrohranjiva mangan i cink i ekstrakt češnjaka (alicin) ko-formuliran s drugim biljnim ekstraktima. Ovakva formulacija proizvoda ima izrazito biostimulirajuće djelovanje, a kad se primjenjuje oko korijena štiti biljke od napada nematoda.

 

Rajčica i paprika               1,0-2,0 l/ha primjena putem tla ili folijarno svakih 14-21 dan

Korjenasto povrće          1,0-2,0 l/ha primjena putem tla ili folijarno svakih 14-21 dan

Luk i poriluk                       1,0-2,0 l/ha primjena putem tla ili folijarno svakih 14-21 dan

Krumpir                               1,0-2,0 l/ha primjena putem tla ili folijarno svakih 14-21 dan

Jagodičasto voće              1,0-2,0 l/ha primjena putem tla ili folijarno svakih 14-21 dan

Salata i začinsko bilje     1,0-2,0 l/ha primjena putem tla ili folijarno svakih 14-21 dan

Leguminoze                       1,0-2,0 l/ha primjena putem tla ili folijarno svakih 14-21 dan

Šećerna repa i uljana repica 1,0-2,0 l/ha primjena putem tla ili folijarno svakih 14-21 dan

Travnjaci                             1,0-2,0 l/ha primjena putem tla ili folijarno svakih 14-21 dan

Primjenjuje se folijarno ili putem navodnjavanja. Učinkovitost ovog proizvoda poboljšava se ukoliko se koristi zajedno sa proizvodom FitoBio 20 kao stimulatora razvoja korijena.

Najbolji rezultati se postižu u fazi aktivnog rasta. Potrebno je paziti na iznenadne promjene vremena, osobito kada se promijeni vrijeme iz hladnog u toplo. Pod tim uvjetima izbjegavati folijarnu primjenu najmanje 3 dana dok se biljka ne aklimatizira na promjenu. Za vrijeme toplog vremena najbolje je tretiranje obaviti rano ujutro ili navečer.

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

Testovi kompatibilnosti u kombinaciji s fungicidima pokazali su da je fizikalna kompatibilnost zadovoljavajuća pod uvjetom da se otopina za prskanje stalno miješa. Preporuka je napraviti test kompatibilnosti na manjoj površini. Pri rukovanju koncentriranim sredstvom nositi zaštitne rukavice.

Pakiranja: 1 l

tekuće mineralno gnojivo na bazi sumpora

Sastav:

sumpor (S) ukupni 700 g/l

 

FITOHELIOSULFRE je tekuće gnojivo na bazi sumpora. Uloga sumpora u metabolizmu biljaka je višestruka: sumpor se nalazi u sastavu bjelančevina i lipida, ima važnu ulogu u biosintezi metionina i cisteina, sudjeluje u građi enzima, važan je i za sintezu vitamina, biološku fiksaciju dušika, sudjeluje u održavanju ravnoteže oksido-redukcijskih procesa u stanici, inicijator je diobe stanica, ima ulogu i u otpornosti biljaka prema suši i niskim temperaturama.

 

Sumpor je potreban u svim fazama vegetacije:

 • doprinosi boljem korištenju unesenog dušika
 • utječe na stvaranje bjelančevina i kvalitetu proizvoda
 • povećava otpornost biljke na napad pepelnice i krastavosti ploda, kao i nepovoljne vremenske uvjete (suša, visoke i niske temperature)

U uvjetima nedostatka sumpora smanjuje se ugradnja dušika u bjelančevine, a pri jakom nedostatku dolazi do znatnog povećanja koncentracije nitrata u biljkama, što se nepovoljno odražava na porast i kvalitetu. Deficit sumpora utječe na smanjivanje koncentracije klorofila što uvjetuje smanjenu fotosintezu.

 

FITOHELIOSULFRE je tekuće gnojivo na bazi sumpora koje se može koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim proizvodima.

Zahvaljujući svojoj tekućoj formulaciji FITOHELIOSULFRE je učinkovit i postojan što znatno poboljšava kvalitetu primjene te se primjenjuje u manjim dozama u odnosu na ostale proizvode na bazi sumpora.

 

Vinova loza                         3,0-5,0 l/ha

Trešnja, višnja, šljiva       2,5-5,0 l/ha

Jabuka, kruška                  3,0-5,0 l/ha

Jagode                                 3,0-5,0 l/ha

Uljana repica                     2,5-5,0 l/ha

Kupus                                   3,0-5,0 l/ha

Luk i poriluk                       3,0-5,0 l/ha

 

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

 

FITOHELIOSULFRE je kompatibilan sa većinom sredstava za zaštitu bilja, regulatora rasta, folijarnih gnojiva, koji se odnose na fizičko miješanje u spremniku i biološki učinak na biljku. Međutim, treba izbjegavati miješanje s alkalnim proizvodima poput Bordoške juhe, parafinskim uljima i kaptanom te ostalim pesticidima koji se ni inače ne smiju miješati sa sumporom.

 

Pakiranja: 1 l, 5 l

Sastav: Bakar (Cu) topiv u vodi 6,8 %

Namjena:

FitoLabicuper sadrži bakar u obliku glukonata koji omogućava vrlo dobru sistemičnost.

FitoLabicuper je jedino bakreno gnojivo koje je potpuno selektivno za sve kulture.

FitoLabicuper djeluje kao hranjivo, a bakar je neophodan i u enzimatskim procesima i fotosintezi. Njegova upotreba povećava također otpornost biljaka protiv nekih gljivičnih bolesti, kao što su paunovo oko maslina, plamenjača krumpira i rajčice, peronospora vinove loze i dr.

FitoLabicuper ima također antibaktericidno djelovanje, odnosno djeluje protiv brojnih bakterijskih bolesti na voćnim sadnicama, vinovoj lozi, maslinama i povrću.

FitoLabicuper se ne ispire i njegova uporaba, pri uobičajenim dozama, uvjetuje manju zastupljenost bakra u okolišu.

Primjena/doze primjene:

Folijarna primjena

Voćke:

 • 0,2-0,3 l/100 l vode u početku cvatnje pa do

Vinova loza:

 • 0,2-0,3 l/100 l vode tijekom vegetacije, ovisno o vremenskim

Masline:

 • 0,2-0,3 l/100 l vode; 2-3 tretiranja godišnje, u proljeće i u trenutku debljanja plodova u

Citrusi:

– 0,15-0,2 l/100 l vode u jesen.

Ukrasno bilje:

 • 0,2-0,4 l/100 l vode, ovisno od stanja i vrste

Kompatibilnost (miješanje):
Sredstvo je kompatibilno s većinom sredstava za zaštitu bilja, osim sa polisulfidima, fosfatima i jako alkalnim sredstvima.

Upozorenje:
Izbjegavati primjenu po vjetrovitom i vrućem vremenu. Prilikom primjene koristiti osobna zaštitna sredstva za oči i lice, te zaštitne rukavice.

Pakiranje: 250 ml, 1 l, 5 l

Sastav:
Dušik (N) ukupni 5,0 %, Bakar (Cu) 1,8 %, Mangan (Mn) 0,8%, Cink (Zn) 0,5 %

Način djelovanja:

FitoMax L-90 je kompleks stabilnih molekularnih spojeva različitih metala u obliku galakturonata, monoglukonata i lignosulfonata koji se ugrađuju u aluminij kompleks i daju čvrstoću uzlaznim i silaznim sistemima biljke.

Osim toga, njegova primjena koncipirana je na olakšanom ulasku ugljikohidrata i raznih molekularnih spojeva metala, među njima aluminij glukonata kao katalizatora biosinteze polifenola i fitoaleksina, čime se stvaraju uvjeti za jačanje prirodnih vlastitih obrambenih mehanizama uslijed pojave negativnih bioklimatskih utjecaja.

Zbog ovakvog kompleksa utječe na sprječavanje razvoja mnogih uzročnika bolesti drva i provodnih snopova (Eskarioze, Verticilium spp. i dr.).

FitoMax L-90 djeluje i kao dezinfekcijsko sredstvo nakon rezidbe.

Primjena/doze primjene:
Voćke i citrusi:                   2,0-3,0 l/ha (primjena irigacijom 4,0-6,0 l/ha) Vinova loza:        2,5-5,0 l/ha (primjena nakon berbe i nakon rezidbe)

4,0-6,0 l/ha (primjena fertirigacijom)

Masline:                         4,0 l/ha (primjena nakon berbe i u proljeće)
Kompatibilnost:
Ne miješati s vrlo alkalnim proizvodima, amino kiselinama, proizvodima na bazi kalcija, dušika, ulja, kaptana, cirama, sumpora, fosfora i bakra.

Pakiranja: 1 l

Sastav:
Bakar (Cu) topiv u vodi      5,5% m/m

Namjena:
FitoMil L-60 je stabilan molekularni kompleks u obliku monoglukonata, galakturonata i bakra. Zbog ovih neionskih vrsta molekula djeluje kao sistemik koji se apsorbira putem korijenovog sustava i lista.

FitoMil L-60 je koncipiran na način da osigura bakar u svrhu prevencije i korekcije fizioloških anomalija u slučaju njegovog nedostatka, kao i sintezu polifenola i fitoalkesina koji su značajni za jačanje otpornosti biljaka uslijed pojave bolesti ili negativnih bioklimatskih utjecaja.

Primjena/doze primjene:

Voćke                1,5-3,0 l/ha (150-300 ml/100 l vode)

Povrće               1,5-3,0 l/ha (150-300 ml/100 l vode)

Citrusi               1,5-3,0 l/ha (150-300 ml/100 l vode) Vinova loza 1,5-3,0 l/ha (150-300 ml/100 l vode) Masline 1,5-3,0 l/ha (150-300 ml/100 l vode)

Razmak između tretiranja: najmanje 15 dana

Fertirigacija:         2,0-3,0 l/ha svakih 15 dana

Na kulturama koje se osjetljive na bakar (koštičavo voće, neke sorte vinove loze i povrće u posebnim uvjetima) preporuča se aplikacija samo fertirigacijom.

Kompatibilnost:

FitoMil L-60 je kompatibilan s većinom sredstava za zaštitu bilja, izuzev onih s a.t. trifloksistrobin. Kompatibilan je i s većinom gnojiva izuzev onih s vrlo alkalnom reakcijom. Preporuka je ipak prije miješanja s drugim proizvodima napraviti test kompatibilnosti na manjim površinama, naročito s gnojivima koja u svojoj formulaciji sadrže dušik, fosfor i sumpor. Proizvod primijeniti kod optimalne pH vrijednosti vode.

Upozorenje:
Proizvod ne koristiti u stresnim uvjetima za biljku. Tretiranje obaviti po mogućnosti u jutro ili navečer, izbjegavajući doba dana s visokim temperaturama. Izbjegavati primjenu po vjetrovitom i vrućem vremenu. Kod primjene koristiti osobna zaštitna sredstva (zaštitna odjeća, štitnik za lice, zaštitne rukavice).

Pakiranja: 250 ml, 1 l, 5 l

Sastav: Magnezij (Mg) 1,5 %, Sumpor (SO3) 3,5 %, Bor (B) 1,2 % Mangan (Mn) 1,0 %, Molibden (Mo) 0,1 %, Cink (Zn) 0,5 %

Namjena:
FitoOlivo plus je snažan biostimulator za masline koji omogućava visoke prinose i kvalitetan urod. Uz makro i mikroelemente koji služe kao hranjivo, sadrži i ekstrakt morskih algi koji značajno utječu na smanjenje posljedica uzrokovanih stresom (suša, mraz i sl.).

FitoOlivo plus omogućava kompletnu ishranu za masline, povećava toleranciju na unutarnji i vanjski stres, povećava regeneraciju tkiva, povećava prinos i kvalitetu ploda, a time i kvalitetu ulja, aktivira stanice korijena.

Primjena/doze primjene:

Folijarna primjena: 2,0 – 2,5 l/ha.

Kompatibilnost (miješanje):
Nije preporučljivo mješanje proizvoda FitoOlivo plus sa jako alkalnim proizvodima.

Upozorenje:
Izbjegavati primjenu po vjetrovitom i vrućem vremenu.

Pakiranje: 200 ml, 1 l, 5 l

Sadržaj: Dušik (N) ukupni 6,0 % m/m; dušik organski 6,0% m/m; Fosfor (P2 05 ) ukupni 2,0 % m/m; Kalij (K 2 O) ukupni 4,0 %; Organski ugljik (C) 19,3%; Željezo (Fe) 256 mg/kg; Cink (Zn) 32 mg/kg;      Bor (B) 310 mg/kg

Namjena:
FitoOrganomax 6-2-4 sadrži sva bitna hranjiva neophodna za normalan rast i razvoj biljke. Redovita primjena pomaže u sprječavanju fizioloških poremećaja biljke. Organski sastojci (bjelančevine, aminokiseline i globulini) razgrađuju se polako kako bi se osiguralo dodatno oslobađanje hranjiva i poboljšala mikrobiološka aktivnost u tlu.

FitoOrganomax 6-2-4 utječe na bolje usvajanje ostalih folijarnih gnojiva, poboljšavajući na taj način djelotvornost primjene. Nije fitotoksičan te je stoga idealan za presadnice i biljke pod stresom kada uobičajena primjena gnojiva može uzrokovati ožegotine lista ili oštećenja korijena.

FitoOrganomax 6-2-4 se apsorbira folijarno i putem korijena što omogućava brze učinke djelovanja.

Primjena/doze primjene:
Najbolji učinci se dobivaju kada se proizvod primjenjuje u fazi aktivnog rasta.

 • Vinova loza: 5,0 l/ha (3-4 primjene nakon pojave prvog lista do formiranja ploda)
 • Bobičasto voće: 5,0 l/ha (3-4 primjene nakon pojave prvog lista do formiranja ploda)
 • Ostalo voće: 5,0 l/ha (5-6 primjena nakon pojave prvog lista u razmacima od 10-14 dana)
 • Kupusnjače: 5,0 l/ha (3-4 primjene od izbijanja lista u razmacima od 10-14 dana)
 • Ostalo povrće uzgajano na otvorenom: 5,0 l/ha (3-4 primjene od izbijanja lista u razmacima od 14 dana)
 • Krumpir: 5,0 l/ha (2-3 primjene nakon pojave prvih gomolja u razmacima od 14 dana)
 • Presadnice: 4,0 l/ha (3-4 primjene nakon pojave prvog lista u razmacima od 10-14 dana)
 • Žitarice: 5,0 l/ha (3-4 primjene u razmacima od 14 dana) Preporučena količina vode: 200-1500 l/ha.

Primjena FitoOrganomax 6-2-4 gnojiva putem navodnjavanja:

Za kulture u zaštićenim prostorima FitoOrganomax 6-2-4 primijeniti u količini 2,5-4,0 ml/l. Koristiti nižu dozu na osjetljivim kulturama.

FitoOrganomax 6-2-4 je potpuno organski pripravak te tijekom dužeg vremenskog razdoblja ako se koristi u velikim dozama može postati izvor hrane za biljne patogene. Međutim, potpuno je siguran kada se koristi kao organski poboljšivač rasta i u nižim dozama primjene (1 ml/l).

Pakiranje: 1 l

Sastav: fosfor (P2O5) 16,0%, kalij (K2O) 10,0 %, sumpor (S) 35,0 %

Namjena:

FitoSupreme je gnojivo namijenjeno ishrani bilja u slučaju nedostatka fosfora, kalija i sumpora. Fosfor je vrlo važan kao aktivator hranjiva, ima ključnu ulogu u prijenosu energije, utječe na razvoj korijena i cvatnju, kao i na opće zdravstveno stanje biljke. Kalij utječe na otpornost biljaka na sušu i bolesti, poboljšava diferencijaciju pupova, pospješuje dozrijevanje posebno u trajnim nasadima, smanjuje vegetativni rast i važan je za regulaciju vode u biljnim stanicama. Sumpor je ključan sastojak mnogih aminokiselina i vrlo značajan u procesu sinteze bjelančevina, biljnih ulja i vitamina. U proizvodu FitoSupreme sumpor je mikroniziran, čime se osigurava njegova brza dostupnost.

Zbog svog specifičnog sastava i djelovanja, FitoSupreme utječe na otpornost biljaka prema mnogim biljnim bolestima, naročito pepelnici.

Za poboljšano usvajanje preporučuje se koristiti uz okvašivač-penetrator.

Primjena:

 • jabuka: 3,0-4,0 l/ha
 • vinova loza: 1,5-3,0 l/ha
 • jagode: 1,5-3,0 l/ha
 • maline: 1,5-3,0 l/ha
 • kupusnjače: 1,5-3,0 l/ha
 • grah: 1,5-3,0 l/ha
 • mrkva: 1,5-2,0 l/ha;

Preporučena količina vode: 200-1000 l/ha;

Pakiranja: 200 ml, 1 l, 10 l

Sastav:
4,3% = 69 g/l dušika (N) ukupno (4,3% amidni dušik )

15% = 240 g/l fosfora (P2O5) (9,2% topiv u neutralnom amonijevom citratu, 6,5% fosfora ukupno) 17,5% kalcija (CaO) (12,5% = 200 g/l kalcija (Ca) ukupno)

6,3% magnezija (MgO) (3,8% = 60 g/l magnezija (Mg) ukupno)

2,5% = 40 g/l cinka (Zn) ukupno

1,3% = 20 g/l bora (B) ukupno

Primjena/doze primjene:

 • Jabuka

Primijeniti u dozi 5,0-10,0 l/ha u fazi pupanja. Ponoviti kod opadanja latica. Za prijevremeno opadanje lišća (npr. Golden Delicious): dvije do pet aplikacija u dozi 5,0 do 10,0 l/ha od stvaranja plodova nadalje u intervalima 10 do 14 dana. Ne primjenjivati unutar mjesec dana do berbe. Preporučena količina vode: 200 l/ha;

 • Trešnja

Primijeniti u dvije aplikacije u dozi 5,0-10 l/ha između pupanja i početka cvatnje. Također, dvije do pet aplikacija u dozi 5,0-10,0 l/ha od stvaranja plodova nadalje u intervalima 7-14 dana. Ne primjenjivati unutar mjesec dana do berbe. Preporučena količina vode: 200-2000 l/ha;

 • Vinova loza

Primijeniti u tri aplikacije u dozi 2,5-5,0 l/ha u fazama cvatova, cvjetni pupoljci odvojeni, početak cvatnje i stvaranje/čišćenje bobica. Preporučena količina vode: 200 l/ha;

 • Kruška

Primijeniti u dozi 5,0-10,0 l/ha kod pupanja. Također, dvije do pet aplikacija u dozi 5,0-10 l/ha od stvaranja plodova nadalje u intervalima 10 do 14 dana. Ne primjenjivati unutar mjesec dana do berbe. Preporučena količina vode: 200 l/ha;

 • Šljiva

Primijeniti u dvije aplikacije u dozi 5,0-10,0 l/ha između pupanja i početka cvatnje. Također, dvije do pet aplikacija u dozi 5,0-10,0 l/ha od stvaranja plodova nadalje u intervalima 10 do 14 dana . Ne primjenjivati unutar mjesec dana do berbe. Preporučena količina vode: 200-2000 l/ha;

 • Jagoda (vanjski uzgoj )

Primijeniti u dozi 5,0 l/ha na početku nove sezone rasta lišća. Ponoviti dva puta u intervalima 10 do 14 dana. Preporučena količina vode: 200 l/ha;

Pakiranja: 200 ml

Sastav:
Dušik (N) ukupni              10,0% m/m

dušik nitratni                           4,2% m/m

dušik amonijski                       5,8% m/m

Fosfor (P2O5) topiv u vodi         6,0% m/m

Kalij (K2O) topiv u vodi         32,7% m/m

Magnezij (MgO) topiv u vodi 1,1% m/m,

Bor (B) topiv u vodi                  0,01% m/m

Bakar* (Cu) topiv u vodi 0,02% m/m

Željezo* (Fe) topivo u vodi 0,05% m/m

Mangan* (Mn) topiv u vodi 0,025% m/m

Molibden (Mo) topiv u vodi 0,002% m/m

Cink* (Zn) topiv u vodi        0,01% m/m

*EDTA-u kelatnom obliku

Namjena:
Grogreen Fruit je visoko koncentrirano gnojivo bazirano na bazi kalija, u kombinaciji s makro i mikrohranjivima. Ovakva kombinacija hranjiva omogućava kompletnu i uravnoteženu ishranu za mnoge kulture tijekom njihovog rasta i dozrijevanja.

Primjena putem tla
Primijeniti  5,0-10,0  kg/ha/aplikaciji.  Za  kontinuiranu  gnojidbu,  preporučena  koncentracija  u otopinama varira od 0,5-2,0 g/l (0,05 do 0,2%). Standardna preporuka za većinu usjeva je 1,0 g/l vode.

Krumpir: Primijeniti 5,0-10,0 kg/ha na početku faze zrelosti. Ponoviti s istom dozom 1-2 puta u razmacima od 14 dana.

Povrće (rajčica, krastavac, dinja, jagode itd.): Primijeniti 7,0-10,0 kg/ha od faze zelenog ploda do početka bojanja ploda.

Voćke: Primijeniti 7,0-10,0 kg/ha u fazi razvoja ploda. Ponoviti u istim dozama tijekom razvoja ploda.

Folijarna primjena
Primijeniti 2,0-5,0 kg/ha/aplikaciji. Nikada ne prelaziti koncentraciju od 0,5% (5,0 g/l vode). Primjenjivati s dovoljnom količinom vode da se osigura potpuna pokrivenost lišća.

Ne primjenjivati tijekom visokih temperatura ili u uvjetima suše. Najbolje vrijeme za primjenu je rano jutro ili navečer.

Voćke: Primijeniti u fazi zelenog ploda do početka bojanja ploda.

Žitarice, šećerna repa: Primijeniti na  početku  faze  sazrijevanja.

Krumpir: Primijeniti tijekom faze rasta gomolja; ponoviti u intervalima od 10-14 dana.

Povrće: Primijeniti u fazi zelenog ploda do početka bojanja ploda.

Pakiranja: 1 l, 5 l

Sastav:

Dušik (N) ukupni 9,70 % m/m

dušik amonijski 2,50m/m

dušik amidni 7,20m/m

Fosfor (P2O5) topiv u vodi  42,00% m/m

Kalij (K2O) topiv u vodi 9,70% m/m

Bor (B) topiv u vodi     0,010% m/m

Bakar* (Cu) topiv u vodi  0,002% m/m

Željezo* (Fe) topivo u vodi 0,05% m/m

Mangan* (Mn) topiv u vodi 0,025% m/m

Molibden (Mo) topiv u vodi 0,002% m/m Cink* (Zn) topiv u vodi 0,010% m/m

*EDTA-u kelatnom obliku

Folijarna primjena
Doza primjene 2,0-5,0 kg/ha/aplikaciji. Nikada ne prelaziti koncentraciju od 0,5% (5 g/l vode). Uvijek koristiti u dovoljnoj količini vode kako bi se osigurala potpuna pokrivenost lišća. Ne primjenjivati za vrijeme vrlo vrućeg vremena ili na usjeve pod stresom. Najbolje vrijeme za primjenu je rano ujutro ili navečer.

Ratarske kulture (žitarice, šećerna repa, uljana repica, pamuk i dr.): Primijeniti u fazi 4-6 listova. Tretiranje ponoviti prije intenzivnog vegetativnog rasta.

Krumpir: Primijeniti u fazi zametanja gomolja. Tretiranje ponoviti na početku razvoja gomolja i 10 dana kasnije.

Voćke: Primijeniti prije cvatnje. Tretiranje ponoviti nakon berbe, a prije opadanja lišća.

Povrće: Primijeniti 1-2 puta od presađivanja do pojave prvih cvjetova.

Primjena putem tla
Doza primjene 5,0-10,0 kg/ha/aplikaciji. Za kontinuiranu fertirigaciju, preporučena doza 0,5-2 g/l (0,05 do 0,2 %).Standardna preporuka za većinu usjeva je 1 g/l vode (1,0 kg/1000 l vode).

Krumpir: Primijeniti u fazi zametanja gomolja u dozi 5,0-10,0 kg/ha. Tretiranje ponoviti na početku razvoja gomolja i 10 dana kasnije u dozi 5,0 kg/ha.

Voćke: Primijeniti 7,0-10,0 kg/ha u proljeće za bolju aktivnost korijena.

Povrće (rajčica, krastavac, dinja,lubenica, jagode, itd…):

Primijeniti u periodu od klijanja/presađivanja do pojave cvijeta (kod jagode do pojave prvih plodova) u dozi 7,0-10,0 kg/ha/aplikaciji.

Kompatibilnost (mogućnost miješanja)

Grogreen Starter je kompatibilan sa većinom sredstava za zaštitu bilja i gnojiva, ali preporuka je napraviti test kompatibilnosti na manjoj površini. Ne miješati sa proizvodima alkalne reakcije, zapaljivim i redukcijskim sredstvima. Obavezno pročitati i upute proizvoda s kojim se miješa. Nikada ne prekoračiti propisane doze.

Pakiranja: 1 kg, 5 kg

Sastav:

Dušik (N) ukupni 16,60 % m/m

dušik nitratni 3,60 m/m

dušik amidni 13,00 m/m 

Fosfor (P2O5) topiv u vodi 16,60% m/m

Kalij (K2O) topiv u vodi  16,60% m/m

Magnezij (MgO) topiv u vodi 2,00% m/m

Bor (B) topiv u vodi 0,010% m/m

Bakar* (Cu) topiv u vodi 0,002% m/m

Željezo* (Fe) topivo u vodi 0,05% m/m

Mangan* (Mn) topiv u vodi 0,025% m/m

Molibden (Mo) topiv u vodi 0,002% m/m

Cink* (Zn) topiv u vodi   0,01% m/m

*EDTA-u kelatnom obliku

Namjena:

Grogreen Vegetative se koristi uglavnom u fazama intenzivnog vegetativnog rasta.

Folijarna primjena
Doza primjene 2,0-5,0 kg/ha/aplikaciji. Nikada ne prelaziti koncentraciju od 0,5% (5 g/l vode). Uvijek koristiti u dovoljnoj količini vode kako bi se osigurala potpuna pokrivenost lišća. Ne primjenjivati za vrijeme vrlo vrućeg vremena ili na usjeve pod stresom. Najbolje vrijeme za primjenu je rano ujutro ili navečer.

Ratarske kulture (žitarice, šećerna repa i dr.)

Primijeniti tijekom intenzivnog vegetativnog rasta.

Krumpir: Primijeniti u fazi zatvaranja redova i tijekom faze nalijevanja gomolja.

Voćke: Primijeniti u proljeće kad je formirano dovoljno lisne mase.

Povrće: Primijeniti 4-6 tjedana nakon sjetve/sadnje. Ponoviti tijekom intenzivnog vegetativnog rasta.

Primjena putem tla
Doza primjene 5,0-10,0 kg/ha/aplikaciji. Za kontinuiranu fertirigaciju, preporučena doza 0,5-2 g/l (0,05 do 0,2 %).Standardna preporuka za većinu usjeva je 1 g/l vode (1,0 kg/1000 l vode).

Krumpir: Za vrijeme intenzivnog vegetativnog rasta primijeniti u dozi 5,0-10,0 kg/ha. Ponoviti primjenu s 5,0 kg/ha u fazi nalijevanja gomolja.

Voćke: Primijeniti 7,0-10,0 kg/ha nakon otvaranja pupova.

Povrće (rajčica, krastavac, dinja,lubenica, jagode, itd…):

Primijeniti za vrijeme intenzivnog vegetativnog rasta u dozi 5,0-10,0 kg/ha/aplikaciji.

Kompatibilnost (mogućnost miješanja)

Grogreen Vegetative je kompatibilan sa većinom sredstava za zaštitu bilja i gnojiva, ali preporuka je napraviti test kompatibilnosti na manjoj površini. Ne miješati sa proizvodima alkalne reakcije, zapaljivim i redukcijskim sredstvima. Obavezno pročitati i upute proizvoda s kojim se miješa. Nikada ne prekoračiti propisane doze.

Pakiranja: 1 kg, 5 kg

Sastav:
Željezo (Fe) topivo u vodi: 6,0%

(željezo (Fe) kelatirano s EDDHA)

Namjena:

Grow je vodotopivo gnojivo u obliku mikrogranula, koje sadrži željezo u kelatnom obliku (Fe – EDDHA) za prevenciju i korekciju nedostatka željeza (željezne kloroze) u svim kulturama, posebno u voćnjacima, nasadima citrusa, vinovoj lozi, u povrću, jagodama i ukrasnom bilju

Primjena/doze primjene:

GROW se može primijeniti bilo kojim sustavom koji omogućuje lokaliziranje proizvoda u zonu korijena:

 • navodnjavanje “kap po kap”
 • klasično navodnjavanje
 • injektiranjem u tlo
 • putem brazde ili jaraka
 • izravno u tlo, a nakon toga zalijevanje

U svim slučajevima preporučljivo je nanositi na vlažnu zemlju radi lakše apsorpcije.

Voćke i citrusi

 • Sadnice: 5-15 g/sadnici
 • Mlada stabla: 15-25 g/stablu
 • Srednja razvijena stabla 25-50 g/stablu
 • Puna rodnost: 60-100 g/stablu

Vinova loza

 • Mlade biljke: 3-10 g/biljci
 • Puna rodnost nasada: 10-20 g/biljci
 • Jagode: 5-7 kg/ha (0,5-0,7g/m2)
 • Povrće: 10-50 kg / ha (1-5 g/m2)

Kod voćki i vinove loze preporuča se primijeniti Grow kao preventivnu mjeru u proljeće, a po potrebi ponoviti tijekom uzgoja.

U citrusima se preporučuju najmanje dvije primjene, prije proljetnog pupanja i prije ljetnog pupanja. Kod jagoda, povrća i ukrasnog bilja preporučuje se primjena na početku vegetativnog rasta, dijeleći primjene tijekom prve polovice vegetacijskog ciklusa.

Pakiranja: 5 kg

Tekuće gnojivo s mikrohranjivima

Način djelovanja:
Gussan® je folijarno gnojivo na bazi mikroelemenata koji potiču i
poboljšavaju metabolizam biljke.
Uravnotežena formulacija gnojiva pomaže u brzom ispravljanju
nedostataka bora, željeza i molibdena u svim uzgojnim kulturama.
Ova formulacija se lako usvaja i brzo prenosi u sve dijelove biljke.
Bor ima važnu ulogu prilikom cvatnje, oplodnje i diobe stanica te
je uključen u meristemski rast. Željezo je važan dio mnogih enzima,
ima važnu ulogu u sintezi klorofila, utječe na proces disanja i
ugrađivanja dušika u biljci
Molibden je važan jer je povezan s procesom zametanja plodova i
učinkovitog korištenja nitrata.

Primjena:
Folijarno
Doza primjene: 2,0 ml/l (2 l/ha)
Kulture: voće, bobičasto voće, povrće, vinova loza, žitarice,
industrijsko, ukrasno i aromatično bilje.

Mogućnost miješanja:
Ne miješati s bakrom, jakim kiselinama, s proizvodima koji
se mogu emulgirati i proizvodima alkalne reakcije.
Prije miješanja potrebno je napraviti test kompatibilnosti.

Pakiranje: 1L

Sastav:

bor (B) 10,0 % m/m (bor etanolamin)

Folijarna primjena:
Voćke                  2,0-3,0 l/ha

Vinova loza           2,0-3,0 l/ha

Citrusi                 2,0-3,0 l/ha

Masline                2,0-3,0 l/ha

Primjena fertirigacijom Sve kulture: 4,0-6,0 l/

Pakiranja: 1 l, 5 l

huminske kiseline iz leonardita

Sastav: leonardit 40 %, ukupni humusni ekstrakt 16 %, huminske
kiseline 9 %, fulvinske kiseline 7 %, kalijev oksid (K2O) topiv u
vodi 10 %

pH 14

Način djelovanja:
Humiterra® je stabilna otopina organske tvari na bazi ekstrakta
humusa koja sadrži huminske i fulvinske kiseline.
Primjena organskog gnojiva Humiterra® utječe na poboljšanje
strukture tla, povećavanje vodnog kapaciteta i oslobađanje kationa
blokiranih u tlu te na taj način pridonosi unosu više hranjivih tvari.
Pospješuje razvoj prisutnih mikroorganizama u tlu i potiče klijanje sjemena.
Humiterra® je također dobar dodatak pri desalinizaciji tla.

Primjena:
Preporučuje se za sve vrste kultura i tla, osobito kod vinove
loze, voćaka, agruma, povrća, maslina i ukrasnog bilja.
Folijarno: 300-400 ml/100 l vode (3,0-4,0 l/ha)
Fertirigacijom: 10,0-20,0 l/ha
Pogodno za primjenu tijekom čitave vegetacijske sezone.

Mogućnost miješanja:
Ne miješati s proizvodima kisele reakcije.
Ne smije se miješati s mineralnim uljima, bakrenim ili kalcijevim
proizvodima.

Pakiranje: 5L

Sastav: Dušik (N) 2,0%, L-slobodne aminokiseline 12,0%

Aminogram: asparaginska i glutaminska kiselina, histidin, serin, glicin, treonin, arginin, alanin, tirozin, valin, metionin, fenilalanin, izoleucin, leucin, lizin, hidroksiprolin, prolin

Namjena:

Kaishi se može primijeniti u svim faza rasta i razvoja biljaka, naročito nakon stresnih situacija uzrokovanih sušom, niskim temperaturama, oštećenjima od štetnika i patogena ili nakon oštećenja uzrokovanih pesticidima.

L-slobodne amino kiseline (AA) stimuliraju metabolizam biljaka, naročito u nepovoljnim uvjetima za rast i razvoj biljaka.

Kaishi ima utjecaj i na aktivaciju i tijek fotosinteze, regulira rad puči, jača staničnu stijenku, pomaže kod oplodnje i formiranja plodova, stimulira stvaranje prirodnih biljnih hormona, pozitivno utječe na usvajanje mikroelemenata (u kelatnom obliku).

Kaishi se može primijeniti folijarno ili putem navodnjavanja.

Primjena
Voćke, vinova loza      2,0-3,0 l/ha Masline       3,0-4,0 l/ha

Citrusi                     2,0-3,0 l/ha

Bobičasto voće           2,0-3,0 l/ha

Jagode                     3,0 l/ha

Kivi                         2,0-3,0 l/ha

Kukuruz, suncokret        2,0-3,0 l/ha

Industrijsko bilje           2,0-3,0 l/ha

Šećerna repa             2,0-3,0 l/ha Žitarice, uljana repica 2,0 l/ha Krumpir     2,0-3,0 l/ha

Tikvice, krastavac, dinja, lubenica, rajčica, paprika, salata, cvjetača, brokula, artičoka, zeleni grah, grah, grašak, češnjak, luk 2,0-3,0 l/ha

Lucerna                    2,0-3,0 l/ha

Ukrasno bilje               2,0-3,0 l/ha

 

Amfoterna svojstva amino kiselina koje sadrži Kaishi, omogućuju i uporabu kao pH stabilizatora mješavina pripravaka koji se apliciraju. Kaishi se može upotrijebiti i kao okvašivač za bolju apsorpciju folijarnih gnojiva i sredstava za zaštitu bilja.

 

Pakiranja: 1 l, 5 l

Sastav:
Sumpor (S) 51,0 % m/m (720 g/l)

Namjena:
Kingfol S je gnojivo na bazi sumpora koji je namijenjen za folijarnu primjenu. Zbog tekuće formulacije, bolje je topivosti i omogućava ravnomjerniju depoziciju škropiva na list.

U biljkama sumpor sudjeluje u građi enzima, sadrže ga vitamini biotin (vitamin H), tiamin (vitamin B1), različiti antibiotici i biljna ulja. Sudjeluje u građi aminokiselina (cistein, metionin) i sintezi aromatičnih spojeva.

Sumpor je kao hranjivo izuzetno važno u formiranju endosperma žitarica koji ima značajan utjecaj na prinos i kvalitetu žitarica, zatim na prinos i sadržaj ulja u uljaricama ( uljane repice, uljnih bundeva, suncokreta). Sumporna gnojiva mogu imati pozitivan utjecaj na sortno obilježje grožđa i okus vina.

Osim navedenog, sumpor smanjuje vjerojatnost pojave fitotoksičnosti na visokim temperaturama, jača otpornost biljke prema niskim temperaturama tepovećava kompatibilnost s drugim proizvodima za zaštitu bilja.

Folijarna primjena:
Ratarske kulture:               150-300 ml/100 l vode Voćke i vinova loza:                                    200-350 ml/100 l vode

Primjena fertirigacijom: 10 l/ha

Prilikom primjene može se dodati neionsko površinski aktivno sredstvo (okvašivač) kako bi se postigla maksimalna pokrivenost. Tretiranje obaviti rano ujutro ili navečer. Ne tretirati za vrijeme vjetra.

Prije otvaranja ambalaže, proizvod treba dobro protresti (promućkati).

Pakiranja: 1 l, 5 l

Tekući anorganski poboljšivač tla

Sastav: Silicij ukupni (SiO2) 22 % m/m

Primjena:
Zahvaljujući sistemskim svojstvima apsorpcije, može se primijeniti
prskanjem ili putem navodnjavanja u bilo kojoj kulturi.
Može se primijeniti kad god se pojavi potreba za intenzivnijom
biosintezom šećera i pigmenata.
To se posebno odnosi na kulture kod kojih su koncentracija šećera
i boja ključni za kvalitetu proizvoda, a da se ne izgubi kiselost npr.
poput vinove loze, agruma i drugih vrsta voća i povrća.

Folijarno:
200-500 ml/100 l vode (2,0-5,0 l/ha)

Mogućnost miješanja:
Ovo je alkalni proizvod, pa podliježe tipičnim nekompatibilnostima
koje alkalni proizvodi mogu imati. Ne smije se
miješati s tradicionalnim bakrom (osim na maslinama) ili s
proizvodima s jakom kiselom reakcijom.
Kada se miješa s drugim tekućim gnojivima ili sredstvima za
zaštitu, test kompatibilnosti provesti s malom količinom u
zasebnoj posudi.

Pakiranje: 1L, 10L

Sastav: 95 % klinoptilolit, kalij (K2O) 1,1 %, aluminij (Al2O3)
13,6 %, kalcij (CaO) 4,9 %, magnezij (MgO) 1,2 %, željezo (Fe2O3)
2,7 %, silicij (SiO2) 61 %

Način djelovanja:
Litoman Ultra po sastavu je klinoptilolit, sedimentni mineral vulkanskog
podrijetla, uglavnom sastavljen od silicijevog oksida i
aluminijevog oksida.
Bitna značajka Litoman Ultra je poroznost, prisutnost mnogo praznih
prostora unutar njegove strukture: zahvaljujući ovoj osobini
omogućene su mnoge fizikalne pojave, kao što je mogućnost
značajne izmjene kationa i sposobnost apsorpcije velikih količina
vode koja se oslobađa kada se temperatura promijeni.
Ova osobina utječe na smanjenje razine vlage na biljkama, stvarajući
nepovoljno okruženje za razvoj gljivičnih bolesti. Također
omogućuju brže sušenje biljke i stvaranje nepovoljnog okruženja
za patogene kao što je Botrytis. Nadalje, zbog karakteristike brzog
“isušivanja” okolnog okoliša, Litoman Ultra ima izvrsnu zacjeljujuću
moć malih rana koje predstavljaju jedan od glavnih putova
infekcije.
Litoman Ultra djeluje isključivo na fizikalno-mehanički način i ne
ometa normalnu fiziologiju biljke.
Može se primjenjivati i za vrijeme cvatnje jer ne stvara fitotoksičnost.

Primjena:
Litoman Ultra se može primijeniti na svim kulturama zajedno
sa sredstvima za zaštitu bilja poput bakra i sumpora
Folijarno: 2-5 kg/ha

Napomena:
Napuniti spremnik do pola te uz stalno miješanje dodavati
proizvod kako bi se izbjeglo taloženje

Pakiranje: 5 kg

Sastav: organska tvar 80 %, kalijev sapun biljnog porijekla

Način djelovanja:
Proizvod je dobiven saponifikacijom biljnih ulja izvrsne kvalitete.
Mastro 50 stimulira prirodnu obranu biljaka aktivirajući mehanizme
otpora prema raznim bolestima i štetnicima.
Uspješno se koristi za čišćenje biljaka od ostataka medne rose
koje ostavljaju razni štetnici kao što su lisne uši i kruškina buha.
Koristi se kada se pojave prve kapi medne rose, sprječava nastanak
čađave plijesni, održavanje učinkovitosti fotosinteze te se na
taj način izbjegava propadanja biljke i smanjenje uroda.

Primjena:
Mastro 50 se može koristiti na svim kulturama, voćarskim,
ratarskim, povrću i ukrasnom bilju
Primijeniti s velikom količinom vode
Raspršiti ravnomjerno kako bi se dosegla čitava površina
biljke (lišće s obje strane i plodovi)

Folijarno:
‣ Vinova loza, voćke: 200-500 ml /100 l vode
‣ Lisnato povrće: 200-400 ml/100 l vode
‣ R ajčica, tikvica, tikva, paprika, patlidžan, krastavac: 250-
500 ml/100 l vode
‣ Ratarske kulture: 200-500 ml/100 l
‣ Po potrebi ponoviti tretman u razmaku od 7-10 dana
‣ Prilikom prskanja izbjegavati direktno sunce, raditi u sjeni
ili u večernjim satima
‣ Koristiti nižu dozu na osjetljivim kulturama

Mogućnost miješanja:
Ovo je alkalni proizvod, pa podliježe tipičnim nekompatibilnostima
koje alkalni proizvodi mogu imati. Ne smije se
miješati s tradicionalnim bakrom ili s proizvodima s jakom
kiselom reakcijom.
Kada se miješa s drugim tekućim gnojivima ili sredstvima za
zaštitu, test kompatibilnosti provesti s malom količinom u
zasebnoj posudi

Napomena:
Izbjegavati tretmane tijekom cvatnje.
Najbolje primijeniti prije ili nakon zametanja plodova.

Pakiranje: 1L

Sastav:

Dušik (N) ukupni 10,0% m/m
dušik amonijski 10,0% m/m
Fosfor (P2O5) 40,0% m/m
Fosfor (P2O5) 37,0% m/m
Sumpor (SO3) 7,5% m/m
Bakar (Cu) 0,5% m/m

Cink (Zn)

 

 

1,0% m/m

Namjena:

Dostupnost dušika i fosfora u ovom gnojivu omogućava ishranu bilja u ranoj fazirazvoja, a zbog blizine korijenovih dlačica čak i u nepovoljnim pedoklimatskim uvjetima.

Dostupnost bakra i cinka omogućava veće usvajanje hranjiva, bolju fotosintezu i bolji razvoj korijena. Sumpor omogućava poboljšanje enzimatskih procesa i snižavanje pH vrijednosti u zoni sjemena.

Prednosti primjene:

 • Bolji razvoj korijenovog sustava
 • Ujednačenost i brzinu razvoja biljaka
 • Povećanje prinosa

Primjena:

 • Strne žitarice: 20-30 kg/ha (pomiješati u spremniku za sjeme ili primijeniti direktno u brazdu sijačice s deponatorom za mikrogranule)
 • Kukuruz, šećerna repa, uljana repica, soja, krmno bilje: 20-30 kg/ha (primijeniti direktno u brazdu sijačice kao starter u nepovoljnim uvjetima)
 • Povrće, mrkva za preradu i duhan: 30-40 kg/ha (primijeniti direktno u brazdu sijačice kod sjetve ili presađivanja)
 • Povrće u zaštićenim prostorima: 50-80 kg/ha (primijeniti kao osnovnu gnojidbu kod pripreme tla)
 • Jagoda i sitno voće: 50-80 kg/ha (primijeniti u sadnu jamu kod sadnje)
 • Aromatično bilje: 40-60 kg/ha (primijeniti direktno u brazdu sijačice kod sjetve ili presađivanja)
 • Cvijeće i ukrasno bilje: 40-80 kg/ha (primijeniti kod presađivanja)
 • Rasadnik loznih cjepova: 5,0-10,0 g/biljci
 • Voćni rasadnik: 20-50 g/biljci (primijeniti kod sadnje)
 • Supstrati: 500 g/m3 (pomiješati sa supstratima)
 • Travnjaci: 70-100 kg/ha (rasuti širom)

Pakiranja: 10 kg

Kulture u intenzivnom uzgoju zahtijevaju velike količine hranjiva kako bi se osigurao zadovoljavajući prinos i kvaliteta.

Osnovnom gnojidbom nije moguće pružiti sve hranjive sastojke odjednom, pa je potrebno prihranjivanje tijekom rasta i razvoja.

Primjena hranjiva navodnjavanjem učinkovit je način opskrbe hranjivim tvarima.

OMEX nudi široku paletu formulacija proizvedenih u skladu sa strogim standardima kvalitete.

Prednosti

 • Kvaliteta sirovina osigurava 100% topivost u vodi;
 • Hranjive tvari odmah su dostupne biljkama;
 • Nema rizika od začepljenja opreme za navodnjavanje;
 • Mikroelementi su ukelatnom obliku,s dugotrajnim učinkomi lako dostupni biljkama;
 • Nema neželjenih soli u tlu

Analiza tla, vode i sadržaja hranjiva u biljnom tkivu,smjernice su pri odabiru odgovarajuće formulacije gnojiva za bilo koju kulturu.

Omex vodotopiva gnojiva: 30-10-10+ME

20-20-20+ME

13-40-13+ME

10-8-40+ME

Pakiranja: 25 kg

Sastav: 
Huminske kiseline46,0%
Fulvinske kiseline50,0%
Organska tvar78,00%

 

Organiko je ekološki prihvatljiv proizvod-koncentrat soli huminskih kiselina s visokim sadržajem fulvinske kiseline koji se preporučuje za aplikacije kao što su: tretiranje sjemena prije sjetve, aplikacije na korijenov sustav zalijevanjem samostalno ili u kombinaciji s mineralnim gnojivima, folijarne primjene tijekom vegetacije u kombinaciji s prihranom, fungicidima i stimulatorima rasta, kao i potapanje korijena prije sadnje.

Huminske kiseline su makro molekule s velikim brojem peptida na koje se vežu mikroelementi, a zbog kelatnog oblika huminskih kiselina olakšava se usvajanje iona kroz korijenov sustav. Fulvinske kiseline su topljive u svim pH vrijednostima otopine, ponašaju kao biološki izvor hrane, stvarajući pogodnu sredinu za rast i razvoj mikroorganizama. Kao stimulator rasta potpomažu tako klijanje sjemena, vitalnost biljke i razvijenost korijenovog sustava, a time utječu na povećanje prinosa i kvalitete ploda. Utječu također i na detoksikaciju polutanata (zagađivača) zemljišta.

Primjena:

 • Kod samostalne primjene koristiti ga u dozi 0,4 l/ha 1-2 puta tijekom vegetacije
 • U kombinaciji s gnojivima koristiti ga u dozi 0,2-0,4 l/ha 1-2 puta tijekom vegetacije
 • U kombinaciji s fungicidima koristiti ga u dozi 0,2 l/ha sa svakom aplikacijom

 

 

KulturaPrimjenaDoze

 

 

 

Vinova loza

Potapanjem korijena 2-3 sata prije sadnje;

Folijarno 2-3 puta tijekom cvatnje uz dodatak folijarne prihrane ili mikroelemenata;

Tijekom vegetacije u kombinaciji s fungicidima;

0,4 l/100 l vode 0,2-0,4 l/ha

 

0,2 l/ha

 

 

Jabučasto voće

(jabuka, kruška, dunja…), koštunjičavo voće

(šljive, višnje, trešnje, breskve, marelice…), jezgrasto -orašasto voće (orah, lješnjak, badem…)

 

Potapanjem korijena 2-3 sata prije sadnje;

 

Navodnjavanje nakon sadnje 1-2 puta; Folijarno tijekom cvatnje;

Folijarno tijekom vegetacije u kombinaciji s fungicidima;

 

0,2 l/10 l vode (preostala otopina se razblažuje 2-4 puta i koristi se za zalijevanje);

0,2 l/100 l vode (5 l otopine na svaku biljku); 0,4 l/ha

0,1 l/100 l otopine za tretiranje;

 

 

KulturaPrimjenaDoze

 

 

Povrće

(paprika, krastavac, rajčica, rotkva, patlidžan, celer)

Navodnjavanjem nakon sjetve; Folijarno tijekom vegetacije u intervalima 10-14 dana;

Folijarno u kombinaciji s folijarnim gnojivima, mikroelementima ili fungicidima;

Navodnjavanje „kap po kap“, samostalno ili u kombinaciji s hranjivima u intervalima 7-14 dana;

0,4 l/ha

0,4 l/ha

0,2 l/ha

 

0,2 l/100 l otopine za tretiranje

 

 

 

Jagode

Potapanjem sadnica prije sadnje 2-4 sata;

 

Navodnjavanjem nakon sadnje; Folijarno 2 tjedna prije pojave pupoljaka; 2 primjene u jesen u kombinaciji s gnojivima;

0,4 l/100 l otopine (preostala otopina se razblažuje 2-4 puta i koristi za zalijevanje); 0,4 l/ha

0,4 l/ha

0,2 l/100 l otopine za tretiranje

 

Šećerna repa

Folijarno u fazi 5-7 pari listova; Folijarno u fazi zatvaranja;

 

0,4 l/ha

 

 

Hmelj

Folijarno kada biljka postigne ½ do ¾ visine;

Folijarno 2 tjedna nakon prve aplikacije;

Primjena u kombinaciji s folijarnom prihranom ili fungicidima;

 

 

0,4 l/ha

Žitarice2-3 puta tijekom vegetacije0,2-0,4 l/ha

 

 

Krumpir

Potapanjem klica prije sadnje: Nakon sadnje:

Samostalno ili u kombinaciji s folijarnom prihranom

2-3 primjene tijekom vegetacije;

0,2 l/10 l vode 0,2 l/100 l vode 0,2-0,4 l/ha
Repica2-3 primjene folijarno0,2-0,4 l/ha
Kukuruz2-3 primjene tijekom vegetacije0,2-0,4 l/ha

 

Višegodišnje biljke

nakon sadnje

1-2 primjene tijekom vegetacije

0,4 l

0,2-0,4 l/ha

 

Karenca: 1 dan

Kompatibilnost: Organiko se može miješati sa pesticidima, folijarnim gnojivima i mikrobiološkim preparatima, stimulatorima rasta I biofungicidima.

Prednosti:

 • Organiko u kombinaciji s preparatom Ekstrasol daje odlične rezultate u svim kulturama;
 • Primjenjuje se na svim kulturama i u svim fazama razvoja;
 • Poboljšava efikasnost fotosinteze, vitalnost i zdravstveno stanje biljaka;
 • Idealan je u kombinaciji s gnojivima;
 • Efikasan je u kombinaciji s fungicidima i regulatorima rasta;
 • Poboljšava dostupnost prihrane preko lista i preko korijena;
 • Poboljšava otpornost biljaka na stresne uvjete;
 • Ekvivalent stajskom gnojivu;

Pakiranja: 50 ml, 200 ml

Sastav: Huminski spojevi: 20,2% m/m Huminske kiseline: 17,8% m/m Fulvinske kiseline: 2,4% m/m

Namjena:
OROMATE K 26TM je visoko koncentrirani izvor huminskih kiselina koji poboljšava strukturu tla i utječe na dostupnost hranjivih tvari biljkama.

Prednosti:

 • Poboljšava strukturu tla uz veću prozračnost i poroznost;
 • Utječe na lakši prodor korijena;
 • Povećava vodni kapacitet;
 • Hrani i stimulira korisne mikroorganizme u tlu;
 • Povećava brzinu klijanja i održivost sjemena
 • Povećava otpornost na stres;
 • Utječe na deblokadu fosfora i kalcija i na taj način pridonosi unosu više hranjivih tvari;
 • povećava CEC i smanjuje gubitak gnojiva ispiranjem;

Primjena:

OROMATE K 26TM se preporučuje primijeniti kroz sustav za navodnjavanje kapanjem. OROMATE K 26TM treba primijeniti na tlo nakon miješanja s vodom u koncentraciji od 0,5-1%.

Primjena putem tla

Voćarske kulture (jabuka, kruška i dr.)                                        5,0-20,0 l/ha

Vinova loza                                                                     5,0-20,0 l/ha

Povrće (krumpir, kupus, luk, cikla i dr.) uzgoj na otvorenom       5,0-20,0 l/ha

Uzgoj u zatvorenom prostoru                                                0,5-1,0 l/1000 m2

Ukrasno bilje i drugo bilje                                                       5,0-20,0 l/ha

Žitarice, grah, grašak i dr.                                                      5,0 l/ha

Folijarna primjena:

Folijarna primjena može se provesti na svim kulturama u dozama od 200-500 ml/100 l vode. Napomena: zbog prirodne tamne boje proizvoda može doći do promjene boje lišća, koja će se isprati vodom ili kišom.

Kompatibilnost (mogućnost miješanja):

 • Može se kombinirati s vodotopivim gnojivima i primjenjivati uobičajenim
 • Miješanje s kiselinama ili proizvodima niskog pH ili s otopinama jednostavnih gnojiva, može uzrokovati taloženje huminske
 • Kada se miješa sa drugim tekućim gnojivima ili herbicidima, provesti test

Pakiranja: 5 l, 20 l

Sastav:

Dušik (N) 3,0 %

Fosfor (P2O5) 17,0 %

Namjena:

pH minus je tekuće mineralno gnojivo koji služi kao regulator kiselosti pri upotrebi kontaktnih i sistemičnih insekticida, fungicida, herbicida, te folijarnih gnojiva.

Proizvod je vrlo pogodan u rješavanju problema tretiranja zbog povećane tvrdoće vode, odnosno visokog pH vode.

Uporaba pH minus gnojiva:

 • pomogućava kompatibilnost proizvoda u škropivu
 • povećava vlaženje i pokrivenost
 • povećava kutikularni prodor sredstava za zaštitu bilja i folijarnih gnojiva i time njihovo djelovanje
 • povećava kompatibilnost koncentriranih emulzija sa folijarnim gnojivima
 • smanjuje mogućnost fitotoksičnosti
 • neutralizira neke od otopljenih soli i smanjuje električnu vodljivost tvrde vode za pripremu škropiva optimalne pH vrijednosti
 • sprječava brzu  hidrolizu  alkalno  osjetljivih  sredstava  za  zaštitu  bilja  kao  što  su organofosfati, karbamati i biološki insekticidi (npr. Bacillus thuringiensis)

Proizvod sadržava jedinstven pH indikator koji mijenja boju škropiva u crvenu kada postigne optimalni pH (6-6,5).

Kompatibilnost:

Za snižavanje pH vrijednosti vode: proizvod se stavlja u vodu prije ostalih proizvoda, tako da se najprije podesi pH vode. Doza pripreme ovisi o tvrdoći vode. Preporučuje se početi sa manjim dozama (44 ml/100 litara vode) i nastavlja se dodavati sve dok se ne postigne željeni pH vode (pogledati pH indikator).

Žuta boja pH indikatora označava da je otopina neutralna, a crvena do ružičasta boja da je kisela. Pri dozi 74-104 ml pH minus gnojiva/100 litara vode snižava se pH vrijednost sa 8 na 6,5.

pH minus se kao folijarno gnojivo koristi u koncentraciji 1,5 do 2 % (1,5-2 l/ha).

Pakiranja: 1 l

Sastav: Ca (CaO-kalcij oksid)  16,8 %

Namjena:

Procal je tekuće kalcijevo gnojivo bez dušika namijenjeno sprječavanju gorke pjegavosti kod jabuka i truleži na rajčici i paprici, povećava kvalitetu i tvrdoću plodova jezgričavog i koštičavog voća, te povrća.

Primjena/doze primjene:

 • jabuke: prskati nakon oplodnje svakih 15 dana protiv gorke pjegavosti jabuka (5-6 tretiranja) u količini 475-700 ml/100 l vode (5-7 l/ha) folijarno. Upotrebljavamo ga naizmjenično s Proteoleaf-om;
 • kruške: prskati nakon oplodnje svakih 15 dana za veću otpornost (bolje čuvanje) kod skladištenja i tvrdoću plodova (3-4 tretiranja) u količini 475-700 ml/100 l vode (5-7 l/ha) folijarno;
 • koštićavo voće: prskati nakon oplodnje svakih 15 dana za veću otpornost (bolje čuvanje) kod skladištenja ( 2-3 prskanja) u količini 300-450 ml/100 l vode (3-4,5 l/ha) folijarno;
 • rajčica, paprika: prskati nakon oplodnje, prilikom pojave prvih plodova, svakih 15 dana protiv fizioloških bolesti koje se manifestiraju kao crne pjege i to u količini 250-350 ml/100 l vode (2,5-3,5 l/ha) folijarno;
 • tretiranje plodova pred skladištenje za bolje čuvanje: plodove potopiti u otopinu

Procal-a (1,5-2 l sredstva na 100 l vode);

Kompatibilnost:
Sredstvo je kompatibilno sa većinom sredstava za zaštitu bilja, osim sa sredstvima sa visokom alkalnom reakcijom, mineralnim uljima i folijarnim gnojivima, osim sa onim koja sadrže visoke koncentracije kalija, kao npr. Proteoleaf.

Upozorenje:
Izbjegavati prskanje po vjetrovitom i vrućem vremenu.

Pakiranja: 1 l, 5 l, 20 l

Sastav: Ekstrakt alge Ascophyllum nodosum 15%, Fosfor (P2O5 ) 7,5%, Kalij (K2O) 10,5%, Bor (B) 0,13%, Bakar* (Cu) 0,10%, Željezo* (Fe) 0,20%, Mangan* (Mn) 0,20%, Molibden (Mo) 0,05%,

Cink* (Zn) 0,20%.

* 100% kelirano s EDTA

Namjena:
Shigeki® je tekuće fosforno-kalijevo gnojivo s ekstraktom algi i mikrohranjivima, namijenjeno maksimalnom unosu makro i mikrohranjiva. Biljka lako usvaja SHIGEKI® putem listova i korijena, pa je vrlo učinkovit za spriječavanje i korekciju deficijencije kod povrća i voćaka.

SHIGEKI® sadrži prirodne antioksidante i koenzime koji u sinergiji s ekstraktom morskih algi maksimalno povećavaju antistresni učinak i prinos/urod.

Prednosti:

 • Stimulira fotosintezu, vegetativni i generativni rast
 • Poboljšava cvatnju, oplodnju i dozrijavanje plodova
 • Jača korijenov sustav i time poboljšava usvajanje hranjiva
 • Povećava otpornost na nepovoljne uvjete (visoke i niske temperature, sušu i )
 • Može se primjeniti tijekom cijele vegetacije
 • Dozvoljena je primjena u ekološkoj proizvodnji
Nasad/kulturaDoziranjePreporuke
Folijarno (ml/hl)Navodnjavanje (l/ha)
Koštičavo voće, jabuka, kruška, citrusi, maslina, avokado, kivi150-2503,0-5,0Tijekom vegetativnog rasta i cvatnje
Povrće, krastavac, artičoka, salata, kupus, krumpir150-2502,0-3,015 dana nakon presađivanja, i ponoviti svakih 15 dana

 

Vinova loza

 

150-250

 

2,0-4,0

Nakon uklanjanja zaperaka, tijekom rasta i razvoja bobica, tijekom dozrijevanja 2-3 primjene kad su mladice 20 cm dužine

Primjena u fazi rasta i razvoja bobica od 4 mm veličine nadalje

Zajedno s GA3 za dozrijevanje stolnog grožđa

Hidroponija150-2502,0-3,0Tijekom cijele vegetacije

 
Mogućnost miješanja (kompatibilnost):

SHIGEKI® je kompatibilan s topivim gnojivima i pesticidima. Prije miješanja s drugim kemikalijama pročitati upute kemikalija radi provjere kompatibilnosti, te ako je moguće testirati mješavinu na manjoj površini prije uporabe.

Ne miješati s proizvodima koji sadrže kalcij, magnezij i alge Ecklonia maxima.

Pakiranja: 1 l

 

Sastav: cink (Zn) 2 %,; pH: 4,5 – 5,5

Način djelovanja:
Elementi u tragovima neophodni su za pravilan rast i funkcioniranje
biljke. Funkcija ovih elemenata je stvaranje stanične mase
i poboljšanje metabolizma. Quilatum® je prirodni proizvod dobiven
od biljnih ekstrakata (terpenoida, alkohola, aldehida itd.) iz
sekundarnog metabolita biljaka.
Quilatum® također sadrži cink koji omogućuje sintezu nukleinskih
kiselina i proteina, fotosintezu te utječe na biosintezu i metabolizam
hormona rasta (auksina).

Primjena:
Folijarna primjena
Doza primjene: 2,0-3,0 l/ha (2,0-3,0 ml/l uz minimalni
utrošak vode od 400 l/ha)
Pogodno za sve kulture tijekom čitave vegetacijske sezone.
Preporučuje se nanošenje zajedno s okvašivačem kako bi
se povećala učinkovitost proizvoda.

Mogućnost miješanja:
Ne miješati s bakrom, jakim kiselinama, s proizvodima koji
se mogu emulgirati i proizvodima alkalne reakcije.
Prije miješanja potrebno je napraviti test kompatibilnosti.

Napomena:
Nemojte koristiti Quilatum® na ružama ili osjetljivom ukrasnom
bilju

Pakiranje: 1L

Sastav: kalcij (Ca) 41,0%, magnezij (MgO) 7,0%, željezo (Fe2O3) 1,26 %

ZEO MIN je prirodni izvor kalcija i magnezija za dugotrajnu i učinkovitu neutralizaciju kisele reakcije tla (pH), te za poboljšanje fizikalno kemijskih osobina tla. Zbog prisustva zeolita i njegove sposobnosti zamjene iona, učinkovitost ovog proizvoda je višestruko poboljšana.

 • regulira kiselost tla
 • poboljšava strukturu tla
 • inaktivira teške metale u tlu
 • poboljšava ishranu fosforom
 • poboljšava ishranu biljaka kalcijem i magnezijem
 • poboljšava usvajanje mikroelemenata
 • djelomično repelentno djeluje na nematode
 • regulira vodni režim tla

Način primjene: ZEO MIN obavezno inkorporirati u tlo na dubinu 10-15 cm. ZEO MIN se unosi u tlo u rano proljeće ili u jesen.

Doza primjene: 300-500 kg/ha (kod ekstremno kiselog tla doze povećati uz konzultacije sa stručnom osobom).

Pakiranja: 5 kg, 25 kg

Sastav: bakar (Cu) 0,3 %, željezo (Fe) 0,4 %, mangan (Mn) 1,3 %,
cink (Zn) 0,5 %

Način djelovanja:
Kombinacija gnojiva s mikrohranjivima za fiziološka poboljšanja
koja mogu kontrolirati nepovoljne biotičke i abiotičke uvjete
okoliša
Hranjivima biostimulira metaboličke procese i tako aktivira
prirodnu obranu
Potpomaže kontroli bolesti i štetnika na nadzemnim dijelovima
biljke
Korištenje Zymexa® pokazalo je isušujuće i zagušujuće djelovanje
na spore patogenih gljivica

Primjena:
Folijarno: 1,5- 3 l/ha
Tijekom sezone primijeniti 2-4 puta uz uobičajeni razmak
između primjena od 7-10 dana.
Prilikom folijarne primjene preporučenu količinu proizvoda
po hektaru treba primijeniti bez obzira na količinu škropiva
koja se koristi za tretiranje.
Preporučuje se nanošenje zajedno s okvašivačem kako bi se
povećala učinkovitost proizvoda.

Mogućnost miješanja:
Zymex® se može miješati s većinom sredstava za zaštitu
bilja, regulatora rasta i folijarnih gnojiva, koji se odnose na
fizičko miješanje u spremniku i biološki učinak na biljku kao
i s močivim sumporom.
Ne miješati s baktericidnim pripravcima.
Ne miješati s dva ili više različitih proizvoda a da prethodno
nisu razrijeđeni.
Kada se miješa sa drugim tekućim gnojivima ili sredstvima
za zaštitu, test kompatibilnosti provesti s malom količinom
u zasebnoj posudi.
Ne onečišćuje okoliš, ne ostavlja rezidue.

Karenca: Nije primjenjivo

Pakiranje: 1L